• Zoeken naar drenkelingen

  Levens redden met levensreddend werk. Een enorme uitdaging. En dat terwijl de wateren in Nederland tegelijkertijd te troebel zijn om een meter voor je uit te kijken.

  Onze onderwaterdrones kunnen levens redden. Uitgerust met sonar kan een ROV wel tot 40 meter vooruitkijken. Hiermee kunnen wij een drenkeling altijd sneller zien dan een paar mensenogen. De transparantie van het water, hoe laag ook, maakt dan niet meer uit.

  Ontdek meer
 • Golden hour

  De brandweer mag alleen in het “golden hour” zoeken. Dat betekent dus een uur en daarna neemt de politie het over. Dus hoe kunnen wij veiligheidsregio’s hiermee ondersteunen?

  Door veiligheidsregio’s uit te rusten met een onderwaterdrone met “forward looking sonar” vergroten we hun mogelijkheid om een drenkeling binnen het uur op te sporen. De kracht van een ROV heeft geen last van golven of weersomstandigheden, omdat hij onderwater zit. De kans op een snelle vondst wordt hierdoor vergroot.

  Meer weten?

Waarom kiezen search & rescue bedrijven voor H2O Drones?

Iedere seconde telt. Met de onderwaterdrones van H2O Drones kun je tijd besparen tussen leven en dood. Sneller, veiliger, efficiënter én doortastender dan een menselijk oog. Met de sonarfunctie, die wel tot 40 meter vooruit kan kijken, zet je jezelf op een ongekende voorsprong in deze leven of doodkwestie.

Vergroten van de toolbox
Tot 40 meter vooruitkijken
Geen decompressietijd
Veiliger dan duiker

Meest gebruikte onderwaterdrones bij search & rescue

Voor iedere situatie een eigen oplossing. Dat geldt ook voor ROV’s.
Wij zoeken daarom per opdracht de best passende drone of robot plus add-ons.