• Zonneparken

  De groei naar zonneparken op het water neemt exponentieel toe. Het is echter nog onbekend welke mogelijke schade door slijtage hiermee gepaard gaan. Wanneer is een zonnepark toe aan onderhoud?

  Periodieke toestandsopnames houden de zonneparken altijd up-to-date. Voor diverse zonneparken worden de drones van H2O Drones ingezet om onder andere de panelen schoon te houden en om de aangroei onder de watergrens te verwijderen.

  Ontdek meer
 • Windmolenparken

  Ook bij windmolenparken (zowel onder- als bovenwater) maken de onderwaterdrones van H2O Drones zich al in korte tijd onmisbaar.

  Groene energie is een snel groeiend en essentieel onderdeel van onze energietransitie. Een van de oorzaken van deze groei is de toegenomen investering in de opwekking van windenergie. Nu veel bestaande windmolens hun tweede decennium ingaan en er exponentieel nieuwe windparken worden gebouwd, neemt de behoefte aan inspecties en onderhoud ook toe.

  Ontdek meer
 • Hydrodam

  De sterke stroming rondom de hydrodam is te gevaarlijk om te laten inspecteren door een menselijke duiker. Maar hoe kom je dan de staat van de hydrodam te weten?De sterke stroming rondom de hydrodam is te gevaarlijk om te laten inspecteren door een menselijke duiker. Maar hoe kom je dan de staat van de hydrodam te weten?

  De gevolgen van het falen een hydrodam zijn gigantisch. Tegelijkertijd is het inspecteren ook niet zonder gevaar. Met de juiste inspectietoepassing zijn de onderwaterdones van H2O Drones in staat om dit gevaar weg te nemen.

  Ontdek meer

Waarom kiest de energiesector voor H2O Drones?

De relatief nieuwe energiesector vraagt om specifieke oplossingen. De robuuste, stootbestendige Revolution (link) is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om de binnenkant van een windmolen op zee te inspecteren. Terwijl de A200 crawler een perfecte inzetbaarheid heeft om de wieken van een windmolenpark te inspecteren. Voor ieder te inspecteren probleem in de energiesector, is er een duurzame langetermijnoplossing voorhanden met de drones en robots van H2O Drones.

Draagbare drones
Veilige oplossing met betrouwbare beelden
Stootbestendige drones
Duurzame oplossing

Meest gebruikte onderwaterdrones en -robot bij energiebedrijven

Voor iedere situatie een eigen oplossing. Dat geldt ook voor ROV’s.
Wij zoeken daarom per opdracht de best passende drone of robot plus add-ons.