• HWA-leidingen

  Heb je ogen onder water nodig bij jouw HWA-leidingen?

  In gescheiden rioleringssystemen zijn de HWA-leidingen relatief schoon. Deze zijn dus makkelijker visueel te inspecteren, zelfs als ze nog vol met water staan. Dit betekent dat droogzetten, en alle gepaarde rompslomp, vanaf nu niet meer hoeft.

  Ontdek meer
 • (Brug)duikers

  H2O Drones is hét alternatief voor droog inspecteren.

  De traditionele manier van inspecteren is: afdammen, droogpompen, slib wegzuigen en dan pas droog inspecteren. Enorm tijdrovend, duur en met een impact op de CO2-footprint. De drones van H2O Drones liggen binnen drie minuten in de duiker, klaar voor inspectie. Daarnaast hebben wij met diverse vooruitstrevende gemeenten dé unieke inspectiemethode ontwikkeld.

  Ontdek meer
 • Sifons

  Het gros van de sifons in Nederland ligt er zo’n 70 jaar. Deze zijn echter zelden tot nooit geïnspecteerd. Wat kan er allemaal misgaan?

  De beschikbare gegevens voor wat betreft de toestand van de sifons ontbreken vaak of kloppen zelden. Hierdoor weigeren menselijke duikers (logischerwijs!) stelselmatig om de sifon in te zwemmen om deze te inspecteren. De oplossing? Een visuele inspectie met een ROV uitgevoerd door de vakprofessionals van H2O Drones.

  Ontdek meer
 • IT-riolen

  Dit zijn bij uitstek ingenieuze rioolsystemen. Alleen, nagenoeg amper te inspecteren. En dat terwijl het bij (volledig verdronken) IT-riolen vaak gokken is in welke staat deze verkeert. De oplossing?

  Met onze rijdende robots zijn wij in staat om een volledig visuele inspectie te verrichten, zónder deze droog te hoeven zetten. Dit alles met een haarscherp beeld van de huidige toestand.

  Ontdek meer
 • Ander vraagstuk

Waarom kiezen gemeentes, provincies en waterschappen voor H2O Drones?

Ontwikkeld door jullie en voor jullie. Na een intensief traject van zoeken, leren en experimenteren hebben we, samen met een groep koplopers van gemeentes en waterschappen, dé unieke inspectiemethode ontwikkeld. Hoe? Door onze jarenlange onderwaterervaring te combineren met de wensen en eisen vanuit het veld. En met de beste drones en robots ter wereld die zichzelf steeds opnieuw uit blijven vinden. Vanaf nu ontkomt geen schade of gebrek meer aan onze ogen onderwater.

Rapportage aangeleverd in RIBX-formaat
Inspectie volgens de NEN-13508 02
Stamkaartgegevens weer op orde
Van adhoc naar preventie

Meest gebruikte onderwaterdrones en -robot bij gemeentes, provincies en waterschappen

Voor iedere situatie een eigen oplossing. Dat geldt ook voor ROV’s.
Wij zoeken daarom per opdracht de best passende drone of robot plus add-ons.

Je bevindt je in goed gezelschap