Waarom werken wij met de ROVs van Deep Trekker?

22-12-2020

In de wereld van de onderwaterdrones zijn er veel fabrikanten, met ieder zijn of haar unieke punten. Deep Trekker is daar een van. Dit Canadees bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van onderwater- drones en robots!

De producten van Deep Trekker zijn innovatief en bieden goede oplossingen voor bestaande problemen, zoals:

  • Veiligheid
  • Dataverwerking
  • Inzetbaarheid

Wij (van H2O-Drones) hebben juist voor Deep Trekker gekozen vanuit meerdere oogpunten. Zo staan zij bekend om kwaliteit en durability. Onze bedrijfsidentiteit moet ook kwaliteit zijn, wij willen niet geassocieerd worden met slechte producten! Deep Trekker is een van de voorlopers in de markt op het gebied van techniek en innovatie. Dit maakt het leuk en uitdagend om hier de exclusieve verkoper te zijn voor Nederland en België.

 

Bekijk de introductie op het YouTube-kanaal van Deep Trekker! 

Kwaliteitsproducten door Deep Trekker!

 

Wij gebruiken zelf het gehele assortiment van Deep Trekker: de DTG 3, Pivot ROV en de REVOLUTION. Dit zijn op inspectiebasis de beste drones die op het moment op de markt te vinden zijn in het kader van de onshore inspecties. Deze gebruiken wij zelf het meeste voor onze inspecties bij klanten.

 

DTG3:onderwaterdrone-rov-deeptrekker

De DTG 3 is een relatief kleine drone, waarmee veelal pijpleidingen geïnspecteerd kunnen worden. Door het formaat past dit perfect in pijpen en buizen tot 500mm. De DTG 3 heeft een 270o draaibare camera die zowel de boven als onderkant van leidingen, sluizen, pijpen en watertanks makkelijk kan inspecteren. Doordat de camera in deze hoek kan draaien is het makkelijk om de drone in positie te houden en slechts de camera te bewegen. Doordat de camera in 4k-UHD opneemt zijn de beelden altijd van kwaliteit als u die later wilt herzien.

 

Naast de camera is de drone ook uiterst wendbaar, wat inspecteren en varen met de drone nooit saai maakt. Door de wendbaarheid kan er sneller geïnspecteerd worden, wat veel tijd scheelt op de lange termijn. Ook al is de drone wendbaar en kunnen inspecties snel gaan, de batterij gaat tot wel 8 uur mee. Dit is meer dan genoeg voor een volle dag inspecteren. Mocht er bij hoge uitzondering langer geïnspecteerd moeten worden op een dag? Dan is drone binnen 90 minuten weer volledig opgeladen en kan deze weer 8 uur mee!

 

Naast de kleine leidingen voelt de DTG 3 zich ook thuis in grotere wateren. Zo kan deze drone tot wel 200 meter diep duiken. Op deze diepten is er natuurlijk niet veel licht, maar ook dit is geen probleem voor de drone! De drone is ingesteld op donkere ruimtes en kan ook hier goede beelden verkrijgen, dit valt ook te verklaren door een extra pakket lichten ingebouwd op de DTG 3 bij de Expert en Navigator pakketten!

 

REVOLUTION:

De REVOLUTION is een grotere en zwaardere drone dan de DTG 3, en weegt ongeveer 25 kilo. De REVOLUTION gebruiken wij het meest bij grotere inspecties. Door 6 thrusters (propellers) is het mogelijk om alle kanten op te bewegen, zelfs lateraal!

 

De REVOLUTION is ook de enige drone ter wereld die een draaikop-systeem heeft. Hierbij kan de gehele kop met camera, lichten, laserscaler en sonar los draaien zonder de rest van de drone te bewegen. Met de BRIDGE-technologie van Deep Trekker is het mogelijk om de drone perfect in het water te laten zweven en op eenzelfde positie te blijven, zelfs met lichte stroming. Met de 260o  draaibare kop kan vervolgens zowel een boven als een onderkant geïnspecteerd worden.

 

De REVOLUTION biedt door de omvang en het gewicht eindeloos veel mogelijkheden voor accessoires, vanuit Deep Trekker of zelf gemaakt!

Zo gebruiken wij zelf altijd de sonar, een grijper aan de voorzijde (ter bescherming van de drone) en eventueel laserscalers. Hiernaast hebben wij voor onderzoeken zelf camera’s en lampen bevestigd. De mogelijkheden zijn groot en de REVOLUTION kan ook met een paar extra kilo bevestigd blijven varen!

 

Ook door gebruik van de GPS zijn er veel inzetbare mogelijkheden. Zo kan makkelijk de plaats bepaald worden bij Search and Rescue missies, kan gekeken worden hoever deze drone in leidingen zit tijdens de inspectie en weet je altijd nauwkeurig waar de drone zich bevindt.

De batterijen zijn ook nog eens makkelijk te vervangen, missies en operaties kunnen dus altijd snel hervat worden door gebruik van een reserve batterij!

 

Pivot:

De Pivot is het nieuwste model ROV van Deep Trekker. De perfecte balans tussen grootte en kracht. Uitgerust met 6 sterke propellers om  stabiliteit, kracht, snelheid en ongeëvenaarde controle te bieden. Dit model zit tussen de Revolution en DTG3 in qua gebruiksgemak.

Deze onderwaterdrone is lichter in gewicht én ook nog kleiner dan de Revolution. Maar net als de grotere broer heeft deze dus 6 propellers. Dat zorgt ervoor dat werken op stroming een stuk beter mogelijk is ten opzichte van eenvoudigere modellen.

Alle accessoires die op de Revolution ROV inzetbaar zijn, passen ook op de Pivot ROV. Hiermee kan deze dus aangepast worden voor elke missie!

Standaard wordt deze ROV geleverd in 2 Pelican koffers, maar kan op maat gemaakt worden.

 

 Services:

Wij bieden u verschillende opties aan m.bt. inspecties. Vanuit Deep Trekker stimuleren wij de verkoop in Nederland en België, maar wij ondersteunen ook de bedrijven en particulieren die nog niet aan koopopties toe zijn. Dit doen wij middels verhuur, waarbij wij ingehuurd worden om te inspecteren en data aan te leveren.

Als u een drone wilt kopen zijn de kosten eenmalig hoog, en daar heeft u gedurende een lange periode profijt van. U kunt hier kiezen welke drone u wilt, en wat voor pakket hiervoor gewenst is. Dit hangt af van  de situatie, de objecten die u wilt inspecteren en de grootte van de doorgangen ten opzichte van de drones. Wij zullen u uiteraard helpen met uw keuze en kunnen u bijstaan en adviseren. Wij bieden zelfs garantie op de drones, omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit. De garantie is minimaal 1 jaar!

Wanneer u niet van plan bent om de drone voor regelmatig gebruik in te zetten, u liever heeft dat professionals zelf inspecteren (omdat u zelf geen tijd heeft) of het gebruik maar van korte duur zal zijn is het verstandig om te gaan huren en niet een optie tot koop aan te gaan. Het huren is altijd inclusief:

  • Een professionele operator
  • Drone op maat
  • Accessoires om elke opdracht goed uit te kunnen voeren

Uiteraard zijn er nog een aantal aanvullende opties bij het huren, daarvoor kunt u altijd contact met ons opnemen!

Wij zijn dan ook de trotste reseller, dienstverlener en serviceprovider in Nederland, België en Duitsland voor Deep Trekker en hopen dat de belangen van dit bedrijf nog langer te mogen behartigen, om meer draagvlak voor veiligheid te kunnen creëren.


Voor meer informatie kunt u naar de website van Deep Trekker, of kunt u hen volgen op diverse sociale media pagina’s!

Wilt u vanuit ons meer weten? Neem dan contact op via de sociale media kanalen: Facebook en LinkedIn.

 

 

Overige nieuwsberichten