Onderwaterdrones krijgen vaak onterecht een slecht imago toebedeeld en dat zijn wij zat !

01-06-2021

Het is weer raak! Voor de zoveelste keer spreken wij met een nieuwe relatie die hele slecht ervaringen heeft gehad met onderwaterdrones en er niets meer mee wil gaan doen…

Ze hebben een machine aangeschaft waar mooie beloften van de verkopende partij heeft geleid tot hoge verwachtingen die achteraf op geen enkele manier waargemaakt werden. Uiteraard delen ze deze slechte ervaringen met hun netwerk en zo krijgt de onderwaterdrone een slecht imago.

Volkomen onterecht ! Waarom onterecht ? Daarover vertellen wij u graag meer hieronder ..

Onze klanten zitten verspreid over Nederland, België en Duitsland en hebben vaak te maken gehad met een ‘slechte’ onderwaterdrone. Vaak onderwaterdrones uit de goedkopere prijsklasse met een veelbelovende 4k-camera die geweldige beelden kan maken. Vaak worden promotie video’s van dit soort drones gepubliceerd op YouTube in mooi helder water van ‘Middellandse Zee’ kwaliteit.

Dat lijkt toch te mooi om waar te zijn?!

JA, dat is ook vaak te mooi om waar te zijn. In Nederland, België en Duitsland is het water dermate troebel dat het zicht zeer beperkt is  waardoor je met een camera nauwelijks zicht hebt onder water. Daar komt nog eens bij dat, ook al heb je een meter zicht onder water, je volkomen gedesoriënteerd bent onder water omdat je maar een meter, of heel vaak zelfs minder, voor je uit kunt kijken en je dus echt niet weet waar je bent onder water !

Wij staan op het standpunt dat een onderwaterdrone alleen dan toegevoegde waarde levert als deze beschikt over de juiste hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld sonar.

En wat moet je met een onderwaterdrone als je niks kan zien en je weet niet waar je bent ?

Dit kan natuurlijk van twee kanten komen. Zo hebben klanten vaak geen idee wat er nodig is onderwater en kan dit bestempeld worden als een ‘blinde aankoop’. Maar ook wordt hier weinig informatie over gegeven vanuit bedrijven die de onderwaterdrones verkopen! De beelden die je daar vaak op de website ziet zijn met kristalhelder water, iets dat je in onze omgeving alleen in een zwembad kan zien!

Veel drones worden via webshops voor zeer lage prijzen aangeboden , vaak van Chinees fabricaat voor minder €1000 thuis afgeleverd. Dit is natuurlijk spotgoedkoop… maar wat krijg je hiervoor? Wat kun je er me en hoelang gaan deze producten mee? Al deze machines beschikken over een redelijke camera en dat is het. Producten zijn van zeer slecht kwaliteit, hebben een zeer korte technische levensduur en weigeren al dienst nadat ze een aantal keren ingezet zijn.

“Staat mooi in de kast , iedereen mag er naar kijken”

Laatst hadden wij een gesprek met een medewerker van een openbaar Search and Rescue team , die verklaarde al een drone in bezit te hebben die pas een jaar geleden was aangeschaft. Het bleek te gaan om een goedkope drone met alleen een camera waar ze helemaal niets mee konden. met andere woorden het werkte voor geen meter..

De drone staat dan ook fulltime in een kast veilig opgeborgen, waar alleen stof bijkomt. Zonde van de investering, de tijd en het geld..

Marktleider. 

Zelfs de marktleider (producent en verkoop) op het gebied van onderwaterdrones maakt er een potje van. Zij verkopen pakketten die de klant zelf moet samenstellen en operationeel moet maken.  In deze pakketten kan de klant ook kiezen uit verschillende accessoires die heel vaak niet doen wat ze beloven. Er is geen fysiek servicepunt in Europa, en de kwaliteit is ieder onderdeel onacceptabel voor professioneel gebruik.

Dit is wat ons betreft nooit de oplossing om de juiste  inzet van een professionele onderwaterdrone te waarborgen..  Want zo worden ook de goede bedrijven bedreigd door een slecht imago van de producten in deze opkomende markt. Ondanks veel verschillende pogingen om de naam van de onderwaterdrones te zuiveren, horen wij helaas nog steeds veel te vaak dat er slechte ervaringen zijn.

Dit vertraagt de ontwikkelingen in de markt en technologisering, waardoor de onderwaterdrones vaak niet de kans krijgen die ze verdienen.

Het H2O Drones verschil:

Bij ons koopt u de juiste machine en daar vertellen wij u graag meer. Onze kernpunten gaan om veiligheid en kwaliteit onder water. Dit kan alleen als de drones van goede kwaliteit zijn en de bestuurders zo goed mogelijk opgeleid om het optimale resultaat uit inspecties te halen. De kwaliteit van het werken onder water wordt niet alleen bepaald door een goed uitgeruste onderwaterdrone maar zeker ook door de operator.

Zonder deze 2 aandachtspunten zijn inspecties en reddingacties met onderwaterdrones eigenlijk niet goed genoeg.. en blijven ze dus vaak in een kast staan als miskoop… En dit terwijl onderwaterdrones toch echt de toekomst zijn.

H2O Drones geeft wel een goede service !

  • Wij verkopen u alleen een machine als wij er van overtuigd zijn dat deze voor u toegevoegde waarde levert. Geen sprookjes !
  • Samen met u stellen wij voor u de juist machine samen zowel in ons verkoop als verhuur proces
  • Altijd snelle reparatie mogelijkheden of een vervangend apparaat!
  • Cursus en opleiding om iedereen te helpen het maximale uit de onderwaterdrone te halen.
  • In een adviesgesprek kijken we samen naar uw ideale samenstelling van de drone!
  • Indien nodig helpen wij u bij inspecties!

Zo laten wij graag zien dat het allemaal wél kan. Drones zijn de toekomst en niemand hoeft te wachten om de toekomst in huis te halen.

Laat u altijd goed en uitgebreid adviseren bij een aankoop en maak altijd gebruik van een uitgebreide demo op locatie. laat u nooit leiden door mooie video’s want dit komt vaak niet overeen met de situatie waarin u gaat werken! Laat de aankoopprijs nooit de doorslaggevende factor zijn.

Onderwaterdrones zijn cruciaal bij Onderwaterinspecties en werken altijd : VEILIG , EFFICIENT EN DATA-GEDREVEN.

Komende jaren zullen de onderwaterdrones alleen maar meer worden ingezet u gaat ze dus ongetwijfeld tegenkomen. Laat u geen slecht ervaring aanpraten, vraag bij ons wat voor u en uw bedrijf het beste is!

Bel ons gerust over de mogelijkheden, wij verzorgen graag een gratis demo voor u!

Overige nieuwsberichten