Waarom een onderwaterdrone (ROV) voor watertank inspecties?

10-11-2020

Hoe kan de drone / robot het beste ingezet worden bij een watertank?

Watertank inspectie is noodzakelijk voor een structureel gezonde, schone en veilige watertank. Zonder inspecties kunnen er snel problemen ontstaan waaronder slib in de tank. Hierdoor komt de integriteit en de zuiverheid van de tank in het gedrang.

Er bestaan al normen voor het inspecteren van watertanks, in verschillende categorieën. In basis komt dit op het volgende neer:

  • Droogpompen en inspecteren van een watertank
  • Het nat inspecteren van een watertank

Beiden moeten periodiek uitgevoerd worden. Het nat inspecteren gebeurde altijd met duikers, maar kan tegenwoordig ook anders.

H2o Drones biedt geavanceerde, op afstand bediende voertuigen (ROV’s) voor het veranderen van de wereld binnen de tankinspecties. De drones bewijzen zichzelf als waardevol instrument voor veilige, nauwkeurige, schone en handige watertankinspecties. Waarom dit zo is? Lees verder en zie waarom onderwaterdrones essentieel zijn voor tankinspecties.

Bekijk een introductievideo voor watertankinspecties:

 

ROV-MOTOREN ZELF AFSTELLEN!

Watertankinspecties kunnen sterk variëren en gebruikers kunnen kleine, precieze bewegingen en grote, vegende bewegingen in dezelfde inspectie nodig hebben. Het aanpassen van de zogeheten “gain control” zal de snelheid en stuurgevoeligheid van de ROV verhogen of verlagen, waardoor operators de controle kunnen maximaliseren. De gain control kan worden aangepast met behulp van de twee sets pijlen in het midden van de controller. Stel de gain zo laag als 1 of zo hoog als 12 (10%-120% vermogen) in om gemakkelijk kleine, exacte manoeuvres of grote, uitgebreide passen te maken.

 

STABIELE CAMERABESTURING OP DE ONDERWATERDRONE:

Met de innovatieve BRIDGE-technologie van Deep Trekker bieden onderwaterdrones geautomatiseerde controle en stabiliteit voor de operators, zodat ze de camera op de inspectie kunnen blijven richten. Eenvoudig verticale inspecties van muren uitvoeren door de camera te draaien terwijl hij de positie van de ROV’s op zijn plaats houdt. De 270 graden camera rotatie maakt het ook mogelijk dat operators snel en eenvoudig het plafond, de vloeren en de muren kunnen inspecteren.

 

GEEN INVLOED OP DE WATERKWALITEIT:

Bij de inspectie van watertanks, torens en andere wateropslagfaciliteiten is het belangrijk om het water schoon te houden. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een onderwaterrobot voor inspectiedoeleinden is dat ze geen verontreinigingen in het water brengen zoals een duiker dat zou kunnen doen. Voorafgaand aan het betreden van de tank kunnen onderwaterdrones volledig worden gezuiverd met een chlooroplossing zonder negatieve effecten op de ROV zelf. Houd het water schoon en vrij van vervuiling!

 

LASER SCALER ACCESSOIRE

De laser accessoire is een handig hulpmiddel om de grootte van objecten of potentiële fouten te begrijpen. De laser zendt twee laserstralen uit op 25mm afstand van de camera. De operator kan dan objecten, scheuren of roestplekken van maximaal 2 meter afstand in kaart brengen. De lasers volgen de camera terwijl deze wordt gedraaid, zodat de stralen te allen tijde op het scherm kunnen worden bekeken. Met deze lasers kunnen de operators een preciezere inschatting maken van de grootte van objecten om een goede analyse te maken van een vervolgplan.

 

FOTO- EN VIDEODOCUMENTATIE

Naast het verstrekken van live onderwaterbeelden, stellen de onderwaterdrones gebruikers in staat om zowel foto’s als video’s op te nemen tijdens de inspecties. Deze content kan verder worden uitgebreid met spraaknotities of titels om de inspecties goed te archiveren en aan de klanten te presenteren. Data kan meteen doorgezonden worden en worden opgeslagen voor analyses, waar ruwe data naar bruikbare informatie kan worden omgezet. Opgenomen content is ook nuttig voor training en interne review processen.

Deep Trekker biedt ook tankreinigingstools aan, ontworpen om een grondige en efficiënte reiniging mogelijk te maken zonder tanks uit bedrijf te nemen. Bekijk de DT640 Utility Crawler met vacuüm- en hogedrukreinigingsopties.


Wilt u meer weten over tankinspecties en de mogelijkheden van een onderwaterdrone voor uw bedrijf? Wij zijn 24/7 te bereiken op de mail (info@h2o-drones.com), Facebook en LinkedIn en beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

 

Overige nieuwsberichten