Hoe H2O Drones het verschil maakt in de wereld van onderwaterinspecties!

02-11-2021

Een tijd geleden hebben wij een blog uitgebracht met misstanden in de wereld van de onderwaterdrones. Het ging hier vooral over aankopen zonder service, door bedrijven die puur gericht zijn op verkoop. Maar nieuwe technologie blijkt vaak toch moeilijk te gebruiken. En hoe weet je vooraf waar je eigenlijk het meest behoefte aan hebt?
Nu leggen wij uit welke services H2O Drones biedt, om te laten zien dat niet álle bedrijven alleen gericht zijn op verkoop.

Wat gaat er mis bij aankoop van onderwaterdrones?

Wij noemen het ‘blinde aankopen’, waar een drone gekocht wordt zonder te weten wat nou het beste is voor de gebruiker. Dit heeft een paar duidelijk te onderscheiden oorzaken:

  1. Misleidende informatie vanuit bedrijven
  2. Een aankoop puur gericht op budget
  3. Geen service.

Misleidende informatie vanuit bedrijven:

Veel bedrijven adverteren overal op de website met geweldige beelden van helderblauw water. Leuk, maar in ons gebied alleen in zwembaden te vinden.
Met een goede camera is er natuurlijk veel zicht in deze wateren, maar in het troebele water dat wij in Nederland hebben is het zicht zeer beperkt. Sterker nog, vaak is het zicht slechts één meter! Dan is een camera alleen misschien niet genoeg.

Een aankoop puur gericht op budget:

Dit is een gevoelig punt, want dit ligt niet bij de bedrijven zelf, maar bij de consument!
Wanneer je niet weet of een drone echt bij jou past, is het logisch dat je niet meteen de duurste koopt. Maar een drone uit China die voor een spotprijs gekocht wordt kan natuurlijk nooit zoveel als een kwaliteitsdrone.

Vaak gaan de goedkope ROV’s niet lang mee, en zijn de mogelijkheden zeer beperkt. Als je dan ook niet tevreden bent over deze (soort) drone, betekent dat niet dat alle onderwaterdrones van deze kwaliteit zijn.

Vrij simpel gezegd: Bij een goede prijs is vaak de kwaliteit slecht.

Geen service:

Vaak bij de goedkope onderwaterdrones is ook de service slecht, als er al service is! Voor een klein budget kan ook niet de beste service verwacht worden. Maar vaak is er helemaal geen service, zeker vanuit bedrijven die in het buitenland opereren. Zo worden producten verkocht zonder extra informatie, training of hulp bij oriëntatie in de markt.

H2O Drones ziet hier dan ook een gat in de markt. Letterlijk, want dit zijn zaken die eigenlijk heel normaal zouden moeten zijn maar niet gebeuren!

 

Hoe probeert H2O Drones dit gat in de markt op te vullen?

Services rondom aankoop:

Om te beginnen worden de bovengenoemde zaken wél door H2O Drones uitgevoerd.

Klanten worden geholpen bij een koopbeslissingsproces, om te kijken of de drone echt wel de juiste match is. Wij willen niet horen dat een ROV maar opgeborgen wordt omdat die niet goed genoeg is. (Echt advies op maat)
Zo raden wij vaak aan om een sonar te installeren op de onderwaterdrone wanneer deze veel gebruikt gaat worden in troebel water.

Na aankoop bieden wij standaard een cursus aan, met theoretische en praktische ervaringen. Zo kunt u ook daadwerkelijk de drone gebruiken.

Mocht de ROV die u gekocht heeft niet genoeg zijn? Wij helpen ook als externe onafhankelijke partij mee met uw inspecties, indien nodig.

Extra mogelijkheden die H2O Drones aanbied:

Inhuren is ook mogelijk! Wanneer een inspectie eenmalig is, of u niet voldoende tijd, geld of expertise heeft om een drone aan te schaffen zullen wij u dit werk uit handen nemen. Daarbij kunnen wij voor u:

  • Onafhankelijk inspecteren door een inspecteur met meer dan 3o jaar achtergrond in de waterbouw/ watergebonden assets.
  • Een rapportage opstellen met heldere analyse van de gemaakte beelden
  • Uw assets schoonmaken!
  • U van advies voorzien.

Zo is H2O Drones niet een bedrijf die zoveel mogelijk drones wilt verkopen, maar die iedereen het beste wilt helpen en veiligheid onderwater wilt garanderen!


Wilt u contact met ons opnemen? Klikt u dan hier!

U kunt ons volgen op onze sociale media kanalen:

Overige nieuwsberichten