De Pivot is de nieuwste onderwaterdrone, ROV van Deep Trekker!

27-09-2021

De nieuwste innovatie in onderwaterdrones! De Pivot is het nieuwste model onderwaterdrone, en meteen klaar voor gebruik!
Wij vertellen u alles dat u moet weten over de gloednieuwe ROV.

De Pivot is een drone die gebruikt kan worden voor zowel de binnenwateren alsook de offshore! Het uiterlijk van de drone is gebaseerd op offshore modellen, en dit is in schaal gezet en klaar voor de binnenwateren. Door het uiterlijk is de balans van de ROV voortreffelijk!

Wat kan de Pivot?

De Pivot is een veelzijdige drone, die in vergelijking tussen de DTG3 en de Revolution inzit. De belangrijkste algemene punten hebben wij hier voor u op een rijtje gezet:

 • De Pivot kan tot 300 meter diep duiken
 • De full-HD camera kan 200 graden draaien
 • De batterijen gaan tot wel 3 uur mee, en kunnen binnen 1 minuut vervangen worden.
 • 6 Propellers waardoor u altijd vrij kunt bewegen in alle richtingen.
 • Robotische grijperarm die 97 graden kan kantelen!

Wat is de prijsklasse van de Pivot?

Deze onderwaterdrone zit in prijsklasse ook tussen de andere twee drones in! Het is echt een opstapmodel, met bijna alle voordelen van de Revolution… Maar zonder de prijs van de Revolution! Zo heeft u de Pivot al met sonar voor de helft van de kosten van de Revolution!

Mogelijkheden accessoires

Ook hier zit de Pivot tussen de DTG3 en de Revolution in! Eigenlijk zijn alle opties mogelijk op de Pivot. Dit betekent dat u de ROV kunt uitrusten met:

 • Sonar en GPS
 • Grijpers en monsterafnames
 • DVL en USBL (voor positionering)
 • Veel sensoren voor de beste metingen

Zo kunt u de drone zelf naar uw hand zetten, en het beste resultaat krijgen door extra accessoires toe te voegen aan uw samenstelling!

Vergelijking andere drones

Zoals gezegd, de Pivot zit tussen de andere twee drones in. Voor iedereen die niet klaar is voor een Revolution, maar toch meer opties wilt dan de DTG3 kan bieden is dit de ideale tussenstap.
Doordat de onderwaterdrone een hoofd heeft waar de camera en verlichting inzitten, kunt u deze los van de rest van het lichaam draaien. Zo blijft u in de exacte positie, maar kunt u wel een andere hoek bekijken!

Met mogelijkheid tot sonarintegratie heeft u in elk water zicht, en u kunt met de grijperarm objecten vastpakken, en naar boven halen.

Ook is de gloednieuwe Pivot een stuk lichter dan de Revolution! Zo weegt deze ROV (zonder accessoires) slechts 16.7 KG. Daardoor is de Pivot door slechts een persoon draagbaar.

Net als de andere drones wordt de Pivot volledig in Pelican koffers geleverd. Dit zorgt voor gemak, en biedt de ideale bescherming voor de drone. U kunt deze nu altijd veilig opbergen!

Ideaal voor onder andere:

 1. Watertankinspecties
 2. Scheepsinspecties
 3. Leidinginspecties
 4. Werken in havens en rivieren
 5. Het inspecteren van bruggen, sluizen en stuwen.

Overige informatie:

 • De drone heeft tot wel 700 meter kabel
 • Is altijd volledig getest en heeft minimaal 1 jaar garantie
 • LCD controller, voor beeld in alle omstandigheden
 • Mogelijkheid om live over te schakelen tussen de camera en sonar

En zo zijn er nog veel opties en mogelijkheden waar wij het graag met u over hebben!


Als u vragen heeft over de Pivot, of andere mogelijkheden die wij u kunnen bieden, kunt u contact met ons opnemen!

Om altijd op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van H2O Drones en Deep Trekker kunt u ons volgen via sociale media:

Overige nieuwsberichten