Hoe onderwaterdrones (ROV) search and rescue budgetering kunnen optimaliseren

03-11-2020

Onderwaterdrone of ROV’s) met afstandsbediening bieden search- and rescueteams een veilig en effectief hulpmiddel voor het zoeken en bergen van slachtoffers en bewijsmateriaal.

Doorgaans hebben search and recovery teams beperkte budgetten om ongelooflijk complex en moeilijk werk uit te voeren. Het gebruik van een onderwaterrobot stelt teams in staat om het maximale te halen uit het budget dat ze hebben om de operaties zo goed mogelijk te kunnen blijven uitvoeren.

Om dit uit te leggen volgen straks enkele waargebeurde verhalen, waar het gebruik van een onderwaterdrone echt geholpen heeft bij de search en rescue!

Hier zitten een aantal heftige verhalen tussen, lezen op eigen risico.

 

ONZE ONDERWATERDRONES EN ROBOTS:

Een onderwaterdrone is een zeer wendbaar onderwatervoertuig dat is uitgerust met een camera om de operators een live zicht op de onderwateromgeving te bieden. Intelligente en eenvoudig te gebruiken ROV’s zijn duurzame en draagbare oplossingen voor onderwaterinspecties.

De DTG3 is een mini-observatie klasse onderwaterrobot gebouwd om operators de mogelijkheid te bieden om snel te kunnen inzetten en visueel te inspecteren onder de watergrens. Uitgerust met een interne, draaibare full hd-camera, kan de unit positie in het water houden terwijl de camera 270° boven en onder water wordt gedraaid. Met behulp van deskundige techniek en de hulp van de zwaartekracht kunnen de ROV-schaal en de propellers worden gedraaid terwijl de zwaartekracht het interne halfcirkel-gewogen frame naar beneden houdt. Hierdoor kan de ROV recht omhoog en omlaag rijden, naar voren en naar achteren, terwijl dezelfde propellers voor stuwkracht worden gebruikt.

De REVOLUTION is een volledig opnieuw ontworpen onderwaterdrone. Deze mission-ready ROV biedt een groter laadvermogen, kan dieper duiken en heeft geavanceerde stabilisatie. Het draaien van de kop stelt de operators in staat om de camera, de manipulators en de sonar 260° te draaien terwijl ze zich in bewegend water bevinden. De 6 propellers zorgen voor een zijwaartse beweging van de camera en een nauwkeurige draaiing naar voren en naar achteren, wat zorgt voor maximale controle en een geavanceerde stabiliteits-houding.

Beide voertuigen werken met BRIDGE technologie van Deep Trekker. De BRIDGE biedt verbeterde operationele mogelijkheden met een technologieplatform en zorgt voor een vereenvoudigde besturing en constante communicatie voor optimaal gebruik.

 

GEBRUIK VAN DUIKERS:

Het gebruik van een onderwaterdrone stelt teams in staat om hun gebruikte budget te minimaliseren door duikers veilig te houden, en een ROV te gebruiken in moeilijke of lastige situaties. Bovendien kunnen duikers worden gespaard voor situaties waarin ze absoluut noodzakelijk zijn, waardoor de ROV de meer alledaagse taken kan uitvoeren.

Search and recovery missies kunnen gevaarlijk en tijdrovend zijn voor duikers, waardoor een onderwaterdrone of robot een ongelooflijk nuttig hulpmiddel is voor teams. Door samen te werken met duikers, bieden ROV’s onmiddellijke ogen in het water om te helpen bij vele facetten van herstel en berging, van de snelle identificatie van doelen tot het terughalen van items van gevaarlijke locaties.

Shane Seagroves, Directeur van de Noodhulpdiensten in Lee County, NC merkte één specifiek geval op waarin een onderwaterdrone duikers uit het water houdt. “Je neemt de ROV en je kunt je doelwit vrij gemakkelijk op de bodem vinden,” merkte Seagroves op. “We identificeren het doelwit met de boot, dus we gebruiken de ROV in plaats van met de duikers te moeten hinkelen. We zetten de ROV in vanaf de boot en controleren het doelwit.”

Bij het gebruik van de ROV hoeven de duikers hierdoor niet te veel tijd te besteden aan het identificeren van de doelen.

Seagroves onderstreepte dat duikers nog steeds een plek hebben om te zoeken en te redden en dat het gebruik van ROV’s niet gaat om het vervangen van duikers, maar om het veiliger houden van duikers. “Veel van de duikers aarzelen om ons te vragen om naar buiten te komen, omdat ze dachten dat we probeerden hen uit te schakelen en daar is het nooit voor geweest. Het is altijd om het veiliger te maken voor iedereen die er is.”

Maine State Police Special Agent Glenn Lang herhaalt Seagroves’ verklaring, “Je vervangt ze niet, het maakt ze veiliger en het beschermt de levens van de duikers omdat het zo gevaarlijk kan zijn om onder het ijs te gaan… 25 jaar geleden verloor ik een van mijn vrienden die onder het ijs dook, het is gewoon zo riskant… het verliezen van duikers op die manier is gewoon onacceptabel als je een ROV onder water kan zetten.”

Met behulp van een onderwaterdrone in search- and rescuemissies kunnen duikers veilig en uit verraderlijke situaties blijven. Bovendien kan de ROV hulp bieden aan duikers, zodat ze hun missies tijdig kunnen voltooien en de tijd onder water kunnen beperken.

“Het gaat allemaal om veiligheid voor ons,” deelde Seagroves. “Veiligheid voor onze duikers, en het versnellen van het proces.”

 

TIJD BENODIGD:

Het gebruik van ROV’s stelt search- and rescueteams in staat om de tijd die nodig is voor het zoeken en herstellen tot een minimum te beperken. Door het gebruik van de ROV voor het zoeken van doelen en identificatie kunnen teams snel slachtoffers en bewijs vinden.

Tijdens de ‘redding’ van Kelsey Starling merkte Ashton Davis, Houston County Search and Rescue Chief en Board President, op dat het gebruik van “de camera rotatie functie in tegenstelling tot het rijden en riskeren van verstrikking” ongelooflijk nuttig was. Bovendien is de diepte van het zoekgebied vaak meer dan 70 meter; wat betekent dat de duikers bijna drie uur lang moeten decomprimeren om 45 minuten te kunnen zoeken. De DTG3 was in staat om de hele dag te duiken, waardoor het risico werd beperkt en de zoektijd voor Kelsey werd gemaximaliseerd.

Davis merkte op dat het gebruik van een ROV essentieel was gedurende het hele zoekproces. Het maximaliseren van zowel de veiligheid als de efficiëntie van de duiker stelde het team in staat om de zoekactie op de best mogelijke manier uit te voeren. “Het wordt zeker een van de instrumenten in onze gereedschapskist”, zei Davis.

Seagroves deelde een vergelijking van twee zoekopdrachten, een met behulp van een onderwaterdrone en een met behulp van sleepprocedures. “Er waren twee verdrinkingen, 30 mijl uit elkaar, binnen twee dagen. Ze roepen me op om naar de eerste te gaan. Mijn eerste passage met de boot kreeg ik een goed beeld… haalde de ROV naar beneden en controleerde het doelwit, bevestigde de ROV aan zijn zwemkleding. De duiker ging het water in, volgde de tuier naar beneden en het slachtoffer zat in een lijkzak en terug in de boot, letterlijk maximaal 15 minuten nadat de duiker voor het eerst het wateroppervlak was binnengedrongen.

Dat is een succes. Je sluit je af voor de familie, je laat de risicofactor voor de duikers vallen en je houdt de mensen niet de hele dag op het water. Bij de tweede verdrinking werden we niet opgeroepen om naar boven te gaan…ze waren op het 6 uur durende avondnieuws via een helikopter die over hen heen vloog en ze waren aan het slepen in de baai…dat was een 24-30 uur durende berging op een slachtoffer dat in een baai lag. Onze berging was minder dan een uur, ze waren daar 30 uur bezig.”

Berging kan ook sneller en veiliger worden gemaakt door een ROV te gebruiken om duikers te helpen. Ashton Davis van Houston County Rescue gebruikt ook hun ROV om snel en veilig te kunnen bergen. In de Kelsey Starling case heeft het team bewust de DTG3 rond de dichtstbijzijnde boom gewikkeld om te gebruiken als hun duikgeleidelijn. Davis merkte op dat, “het hebben van een tuier echt helpt.”

Seagroves gebruikt de ROV op een gelijkaardige manier om het herstel sneller en veiliger te maken voor de duikers. “We bevestigen de ROV aan het doel en laten de duiker naar beneden gaan en het bergen doen”, legt Seagroves uit.

“Verreweg het beste stuk uitrusting anders dan duikers is deze ROV”, deelde Davis, en voegt eraan toe dat het werk dat mogelijk is met zowel menselijke duikers als met een ROV een ideaal search- and rescueteam oplevert. De levensduur van de batterij maakt het mogelijk om lang te zoeken in diepe en potentieel gevaarlijke wateren zonder onnodig duikers te vermoeien, terwijl de geavanceerde camera zoekers een kwalitatief hoogstaand zicht biedt in wateren met wisselend zicht.

Door het versnellen van search- and rescuemissies, zijn de teams in staat om geld te besparen op de kosten van de operaties, en het bespaart veel tijd.

 

VERSATILITEIT:

Door de draagbaarheid en duurzaamheid van de drones kunnen de teams de veelzijdigheid van hun voertuig optimaal benutten. Lang is erin geslaagd om met zijn ROV creatief om te gaan met het ophalen van verzonken voertuigen.

Op 1 februari zijn op Crawford Pond in Warren, Maine, twee quad-rijders helaas in een gevaarlijk gebied in open water gereden. Veilig en efficiënt gered door de Knox County Sheriff’s Department en de Maine Warden Service, waren beide rijders ongedeerd, maar de quads waren onder water verloren gegaan.

Met een oppervlakte van 2,4 km2 met een maximale diepte van 19 meter is Crawford Pond een moeilijke plek om een gezonken quad te vinden. De politie had een platbodem-jon-boot om de quad op te halen, maar eigenlijk zou het vinden van het gezonken voertuig meer dan dat vereisen.

Plaatsbepaling-GPS-USBL

In plaats van het sturen van een duiker in gevaarlijke omstandigheden om de locatie van het voertuig te bevestigen, koos het team ervoor om de DTG3 in te sturen. Met behulp van de 4k-camera van de onderwaterrobot was Lang in staat om de quad binnen een half uur te vinden.

Nadat de locatie van de quad door de onderwaterdrone was bevestigd, werd de DTG3 gebruikt om een sleepknoop aan het gezonken voertuig te binden zodat deze uit het water kon worden getrokken. Zonder de ROV zou de tijd en de middelen die nodig zijn om het quad daadwerkelijk te lokaliseren veel groter zijn geweest.

 

HET VERSCHIL DAT EEN DRONE/ ROV KAN MAKEN

Het apparaat was fantastisch, ik hou van mijn machine en ik heb er een geweldige prijs voor gekregen. De ondersteuning is ongeëvenaard,” deelde Lang, een sentiment dat door Seagroves werd herhaald. “Onze ROV heeft zich uitbetaald bij de eerste missie,” zei Seagroves.

“Het is niet alleen voor onze missies, het is meer een regionale troef voor de staat North Carolina. Het heeft het proces versneld waardoor we bewijs vinden, het heeft de veiligheidsfactor verhoogd omdat we niet zo veel duikers in het water hoeven te hebben als voorheen. Wanneer je iets mechanisch of elektronisch kunt gebruiken om het veiliger te maken voor onze respondenten, is het zeker een grote aanwinst voor wat we proberen te doen,” deelde Seagroves.


Voor meer informatie kunt u naar het assortiment om te kijken wat wij u kunnen bieden.

Wij hebben ook verschillende pagina’s op sociale media, waaronder Facebook, en Linkedin zodat u altijd goed op de hoogte kan blijven!

Overige nieuwsberichten