Inspection conditions

Wat zijn de beste omstandigheden om met een onderwaterdrone te inspecteren?

Veelgestelde vragen

 • Hoe doet de ROV het in troebel/vuil/donker water?

  De ROV camera’s zien net zo goed als een menselijk oog onder water. Als het water extreem troebel is, zul je op andere middelen moeten vertrouwen om te navigeren en de inspectie uit te voeren. Sensoren voor koers en diepte kunnen je vertellen in welke richting je door het water beweegt, wat nuttig is om een bepaald doel te bereiken, maar deze sensoren vertellen niet je positie. Akoestische technologie zoals USBL Positioning kan je vertellen waar je je onderwater bevindt, maar de gebruiker zal niet in staat zijn te visualiseren wat zich daar dan bevindt. Het beste hulpmiddel voor operaties in troebel water zijn sonars. Wij raden ten zeerste aan om een ROV met sonar uit te rusten wanneer je in troebel water werkt, om dit probleem effectief aan te pakken.

 • Is de ROV verlicht?

  Alle Deep Trekker ROV’s zijn uitgerust met schaduwloze, dimbare LED schijnwerpers. Deze lichten zijn zeer efficiënt om de impact op de levensduur van de batterij te minimaliseren wanneer ze ingeschakeld zijn. Wij bieden extra verlichtingsopties voor donkere, ingesloten missies waar het zonlicht niet kan komen of voor tijdens nachtelijke operaties. De DTG3 wordt standaard geleverd met duizend lumen aan licht en de mogelijkheid om tot 5400 lumen te hebben. De REVOLUTION wordt standaard geleverd met 8400 lumen aan licht en kan worden uitgerust met maximaal 11.800 lumen.

 • Wat is het onderhoud voor een ROV?

  Gewoon de ROV afspoelen met schoon water als deze in zout water is geweest en de batterijen opgeladen houden. Aangezien er geen dynamische afdichtingen zijn die moeten worden ingevet of onderdelen die regelmatig moeten worden vervangen, is er heel weinig onderhoud. Mocht de drone smerig zijn raden wij altijd aan deze goed af te spoelen en de kabel ook! Dit kan met water en eventueel met zeep of chloor.

 • Hoe goed doet de ROV het in stroming?

  Dit is een veel gestelde vraag, maar het antwoord is niet zo eenvoudig als een getal of een specificatie. Het antwoord hangt af van de toepassing. In het algemeen kunnen ROV-inspecties en -onderzoeken worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: zwemmen naar één punt of een grondige evaluatie van een heel gebied. Wanneer een ROV naar één punt zwemt, kan hij meer stroming opvangen, omdat het niet uitmaakt welke vluchtroute hij neemt om daar te komen – zolang hij het doel maar bereikt. Er zijn hulpmiddelen om u te helpen begeleiden, zoals USBL Positioneringssystemen, Imaging Sonars of zelfs Koers- en Dieptesensoren. De DTG3 ROV kan tot twee knopen stroming trotseren om een doel te bereiken, terwijl de Revolution tot drie knopen stroming kan trotseren.

  Bij het uitvoeren van een grondig onderzoek heeft de DTG3 actieve gierstabilisatie, automatische koersbepaling en automatische dieptebepaling die hem helpen zijn koers te behouden en op een stabiel pad te blijven, maar zonder de extra motoren die op de Revolution zitten, kun je het best onderzoeken met de DTG3 bij slap tij, in stromingen van 0,5 knoop tot een knoop. Met de propellers in zes verschillende richtingen en een groter vermogen is de Revolution in staat de stroming in elke richting te trotseren en grondige evaluaties uit te voeren in stromingen tot twee knopen.

  Het is belangrijk op te merken dat de hoeveelheid uitgeworpen touwen een invloed heeft op het vermogen van de ROV om de stroming te bestrijden. Hoe meer touw er wordt uitgerold, hoe groter het wateroppervlak dat de ROV kan meeslepen. Deep Trekker’s batterij aangedreven ROV’s gebruiken dunnere diameter (vijf mm) touwen dan voertuigen die van bovenaf worden aangedreven – dit is gunstig omdat het weerstandseffect exponentieel toeneemt met dikkere touwen. De DTG3 is het meest doeltreffend wanneer hij minder dan driehonderd meter kabel heeft uitgerold. Bij meer dan driehonderd meter is het de beste optie om te werken in lagere stromingen. De Revolution is zeer geschikt wanneer de drone zelfs tot achthonderd meter is uitgeworpen.

We are happy to help

If your question is not listed, please

Send an e-mail

Or contact

+31 26 3031270