Wat kan de geavanceerde Deep Trekker controller?

09-03-2021

Met de gemakkelijk te gebruiken controller van onze onderwaterdrones kun je alles zien wat er gebeurd in het gebied van de onderwaterdrone. Je kunt van deze monitor veel aflezen dankzij de sensoren, maar hoe bestuur je nou zo’n monitor? Welke knoppen zijn hierbij belangrijk en hoe lees je de interface af?

De besturing van een onderwaterdrone met een controller

Alle Deep Trekker ROV’s en crawlers worden aangestuurd door een controller. Alle controllers zijn  geschikt om buiten mee te werken en zijn weerbestendig, spat en waterdicht.

De controllers beschikken over een 7-inch daglichtscherm. Het unieke aspect van de Deep Trekker ROV’s is het feit dat alle accessoires die je op of aan de drone zet geïntegreerd zijn in de software. Dit heeft als groot voordeel dat alle accessoires af te lezen en te bedienen zijn vanaf de controller. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sonar en plaatsbepaling. Met één druk op de knop is de operator in staat te schakelen tussen sonar, plaatsbepaling of videobeelden. De operator beschikt dus altijd over de juiste informatie.

Verder is het elektronische kompas altijd af te lezen op de controller, en worden diepte, rol en pitch in een oogopslag weergegeven.

Simpelweg alle functies waarover de onderwaterdrone beschikt worden bediend vanuit de controller. Worden er foto’s, video’s of sonar beelden opgeslagen, dan zijn deze simpel uit te wisselen door middel van de memory card die achter in de controller zit.

De controller beschikt over een wifi functie die op verschillende toepassingen kan worden gebruikt.

Last but not least, beschikt de controller over externe poorten waarmee verbinding kan  worden gemaakt met externe media. Dit bied je dan bijvoorbeeld mogelijkheden om je beelden live te streamen.

 

Aflezen interface

Vanaf de makkelijk leesbare interface kun je veel te weten komen. Je kunt de tempratuur van het water aflezen, en de hoek waar je je bevindt zodat je kan navigeren met een kompas. Ook kun je de hoek van de camera aflezen en hoever de kop is gedraaid. Verder kan je nog de diepte aflezen

 

Extra koppelingen

Aan de achterkant heb je veel inputmogelijkheden. Namelijk de HDMI, USB, Ethernet en SD-kaart connectiviteit zoals eerder beschreven, maar ook bijvoorbeeld een extra schermkoppeling. Er zijn heel veel verschillende opties mogelijk.


Nieuwsgierig geworden? Neem dan nu hier contact met ons op voor eventuele vragen!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn voor onze nieuwste ontwikkelingen!

Overige nieuwsberichten