Volledige rapportage na inspecties met een onderwaterdrone!

18-05-2021

Na een inspectie onderwater kunnen wij voor u een rapportage maken van onze bevindingen met de onderwaterdrone! Deze rapportages stellen alles wat we geïnspecteerd hebben makkelijk vast in één document, waarbij u een volledig overzicht krijgt op uw asset en de staat van dienst. Nu staat er zwart op wit of er schade is, wat hiervan de omvang is en of er een vervolgplan nodig is! Ook kan het zijn dat uw asset nog in perfecte staat verkeerd… Dat is goed nieuws én handig om te weten.

Waaruit bestaan onze rapportage?

H2O Drones voert onderwaterinspecties uit waar rapportages uitkomen. De rapportages worden volledig gemaakt door de ingewonnen informatie uit de inspectie, waarbij u eventuele focus kunt benoemen. In de rapportage staat wat er geïnspecteerd is, hoe dit gedaan is en wat de uitkomsten van het onderzoek zijn. Op basis van dit onderzoek wordt er een grondige analyse van de beelden uitgevoerd waar resultaten uitkomen. De resultaten van de analyse van de inspectie worden vervolgens in de rapportage vastgelegd. Als laatste onderdeel van de rapportage schrijven wij een advies voor een vervolgplan (indien nodig). Daar komt onze expertise in de waterbouw terug, H2O Drones denkt namelijk graag mee met u! Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en of er herstel- of vervangings-werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

  • Opdrachtgeving
  • Beelden
  • Resultaten (na analyse)
  • Samenvatting

Hoe komt een rapportage tot stand?

Alles in de rapportages is gebaseerd op eigen werk. Alle informatie is namelijk gewonnen uit beelden van een van onze drones. Vervolgens wordt dit netjes opgemaakt in een Pdf-bestand voor het beste gebruiksgemak. Voor de rapportages is altijd een (vaste) prijs besproken met de klant, zodat er geen verassingen zijn achteraf. De rapportages zijn optioneel, een andere mogelijkheid is dat u de ruwe data (de gemaakte beelden) krijgt en u zelf analyses maakt waar resultaten uitkomen.

Waarom is dit zo belangrijk?

De rapportages zijn met name belangrijk om de resultaten goed geanalyseerd te krijgen. Naast dat we normaalgesproken alleen de beelden sturen, analyseren wij met name op punten waar vaak problemen zitten of te verwachten zijn. Gezien een van onze inspecteurs de beelden heeft gemaakt, kan deze ook het beste aflezen wat hierop te vinden is!

Tevens gebruiken wij ook vaak sonarbeelden, die erg lastig af te lezen zijn zonder ervaring. In de onderstaande foto kunt u zo’n sonarbeeld zien. Bij H2O Drones hebben we verstand van onderwaterconstructies en kunnen we daarom goed zien wat er speelt bij uw assets. Dit biedt extra zekerheid en zorg ervoor dat het optimale resultaat uit uw inspectie wordt gehaald!

De bovenstaande afbeelding is van een inspectie met de sonar, waar wij een analyse gemaakt hebben voor een Nederlands bedrijf!


Heeft u vragen die hier niet zijn beantwoord? Of wilt u een gesprek met een van onze experts? Neem dan hier contact op, of volg ons op onze sociale media: Facebook LinkedIn!

Overige nieuwsberichten