Testprogramma Rijkswaterstaat

29-07-2020

Onderwaterdrones kunnen voor veel doeleinden worden ingezet binnen de infra branche.

Zo kunnen uw assets op veilige en duurzame wijze worden geïnspecteerd onder water zonder dat daar duikers voor hoeven worden ingezet.

Zo worden steigers, remmingswerken en damwanden op eenvoudige wijze geïnspecteerd . En wat te denken van natte leidingen , gemalen en pompputten onder het maaiveld die nu met de onderwaterdrone moeiteloos kunnen worden geïnspecteerd zonder dat deze moeten worden droog gepompt ?

Met een onderwaterdrone kunnen leidingen groter dan 250 mm over grote lengte worden geïnspecteerd zonder dat deze uit het productieproces moeten worden genomen.

De onderwaterdrone wordt relatief kort toegepast in de infra wereld. Daarmee is het product nog relatief onbekend. Hierdoor nemen sommige opdrachtgever nog een afwachtende houding aan ten aanzien van de onderwaterdrone. Onze partners in de Infra worstelen met de vraag waarvoor de onderwaterdrone zinvol kan worden ingezet.

Om dit aantoonbaar te maken voeren wij samen met Rijkswaterstaat momenteel een testprogramma uit waarbij de onderwaterdrone in veel uiteenlopende toepassingen wordt ingezet onder verschillende omstandigheden.

Met deze testresultaten krijgen wij een helder beeld onder water van de toepasbaarheid van de onderwaterdrone binnen de Infra. De resultaten van dit testprogramma worden naar verwachting eind 2020 gebundeld in een rapportage gepubliceerd.

Overige nieuwsberichten