Onze missie, visie en belangrijke uitgangspunten

13-04-2021

Onze missie

H2O Drones heeft als belangrijkste uitgangspunt preventie. Of dit nu gaat over het voorkomen van schade of ongelukken, maakt voor ons niet uit. Ons doel is dit voorkomen. Dankzij onze onderwaterdrones (ROV’s) slagen we keer op keer door preventief te handelen bij aangetaste infrastructuur, zoals een verzakte damwand of scheuren in een leiding. Op het moment zelf zijn de effecten minimaal, maar zonder kennis van de staat van onderhoud, kunnen hieruit akelige gevolgen komen. Mensen lopen gevaar als infrastructuur niet op tijd wordt geïnspecteerd met alle beschikbare middelen of een omgeving van een duiker die niet optimaal kan worden geanalyseerd. Onze missie is daarom het waarborgen van de veiligheid.

 

Preventie in de infrastructuur

Wanneer wij een inspectie uitvoeren, kunnen wij dankzij verschillende soorten technologie nauwkeurig een resultaat behalen. Nederlandse wateren zijn vaak troebel en bieden weinig zicht. Daarom maken wij gebruik van sonarsoftware. Hierdoor kunnen wij een haarscherp beeld krijgen onderwater, wat met het menselijk oog of een camera onmogelijk is. De mogelijkheden door sonar blijven zich ontwikkelen. Onze ROV-operators hebben een getraind oog in het opsporen van dreigingen voor de veiligheid van de infrastructuur. Het voordeel van een onderwaterdrone uitgerust met sonar is dan ook vrij duidelijk: geen enkele oneffenheid, scheur of mogelijke dreiging ontkomt aan ons.

 

Veiligheid onderwater

Een inspectie met een onderwaterdrone is altijd veiliger, maar duikers kunnen nog altijd onderwater werkzaamheden verrichten die met ROV’s niet mogelijk zijn. Onderwaterdrones zijn dan ook bedoeld om inspecties veiliger te maken, ook als de drones niet de gehele inspectie zelf doen. Een onderwaterdrone kan het werk van een duiker bijna in het geheel overnemen, als dat nodig is.

Met Last Minute Risico Analyse-inspecties (LMRA) kunnen gebieden worden veiliggesteld voor een duiker. Mogelijke risico’s kunnen worden aangekaart en geanalyseerd met de duiker voor de duik. We gaan hierbij eerst de onderwateromgeving inspecteren met een van onze ROV’s om te kijken of er geen gevaarlijke bodemvreemde materialen zijn, waar de duiker in vast kan komen te zitten. Een duiker kan achter materialen blijven hangen of zich snijden aan scherpe punten van rotsen op de bodem of uitstekende metaalobjecten. Onderwater kan dit voor een ernstig gevaarlijke situatie zorgen.

Mocht een inspectie echt te gevaarlijk blijken voor een duiker, kan altijd met de ROV geïnspecteerd worden. Zo is er zekerheid over veiligheid en loopt de duiker geen gevaar.

 

Onze andere kernwaarden

Naast dat wij het uitvoeren van inspecties veiliger maken en preventief handelen, zorgen we ook voor tijdsbesparing, kostenbesparing en nauwkeurigheid. Met onderwaterdrones is beeld- en dataverwerking een stuk makkelijker en betrouwbaarder. Zo kan een inspectie veel sneller uitgevoerd worden, wat uiteindelijk zal leiden tot kostenbesparingen!


Meer informatie over onderwaterdrones, of een drone kopen of huren? Neem dan hier contact met ons op.

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn voor onze nieuwste ontwikkelingen!

Overige nieuwsberichten