Onder welke omstandigheden kunnen wij een inspectie uitvoeren?

30-03-2021

Een inspectie kan enkel uitgevoerd worden bij de juiste omstandigheden. Hiermee kunnen wij de juiste beelden verkrijgen en de juiste informatie, maar welke omstandigheden zijn dit en waarom?

Wat zijn de nodige omstandigheden?

Allereerst is de belangrijkste eis dat er genoeg water is op de plek waar de drone moet inspecteren. De ROV moet namelijk volledig ondergedompeld worden om juist te functioneren, hiernaast moet er ook nog genoeg ruimte zijn om de ROV te kunnen bewegen. Er is een radius van minimaal 350 millimeter nodig bij inspecties van buizen zonder sonar. Als u wel wilt dat een inspectie met sonar nodig is, (dit komt het  meest voor) moet dit minimaal 600 millimeter zijn.

Hiernaast is het belangrijk dat het water niet te vuil is. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld plantenresten in het water of veel plastic en ander zwerfafval. Zorg dus dat het meeste hiervan uit het water is verwijderd voor we komen op inspectie. Dit kan door bijvoorbeeld door de buizen, leidingen of andere gebieden  door te spuiten. Dit is een service die wij ook aanbieden, een inspectie kost ons dan wel meer tijd. Het vuil kan vast komen te zitten in de motoren van de ROV waardoor we geen werk kunnen leveren.

Verder moet er ook een mogelijkheid zijn om in de buurt een plek te hebben om te staan en onze bus of vrachtwagen te parkeren. Er moet in een straal van maximaal 10 meter hier een plek voor zijn. We zullen de drone namelijk zelf het water in moeten leggen en hiervoor moeten we naast het water kunnen staan.

Welke omstandigheden zijn voor ons geen probleem?

Er zijn verschillende dingen waar wij weer wel wat mee kunnen maar bijvoorbeeld duikers niet. Onder andere extreem koude tempraturen waar een persoon niet lang in kan blijven, maar een drone weer wel. Hierbij is eenzelfde soort probleem de diepte, hier kunnen onze drones ook goed tegen. Ook bij weinig zicht kan een drone in principe alles zien, dit dankzij de sonar die op de ROV zit. Bij gesloten ruimtes kan een drone dit overigens allemaal ook, waar een duiker in de problemen kan raken. In conclusie is een onderwaterdrone de beste keuze in deze omstandigheden.


Meer informatie over onderwaterdrones, of een drone kopen of huren? Neem dan hier contact met ons op.

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn voor onze nieuwste ontwikkelingen!

Overige nieuwsberichten