Inspecteren van bouwputten: hoe doen wij dat?

04-05-2021

Het inspecteren van bouwputten is belangrijk is om veilig te werken. Ook geeft dit altijd zekerheid in situaties waar vanaf de kant geen zicht op is! Dankzij onze drones kan dit snel en gemakkelijk gedaan worden, waarbij de resultaten volledig terug te kijken zijn! Zo kunnen analyses altijd een optimaal resultaat geven.

Waarom moeten bouwputten geïnspecteerd worden

We inspecteren bouwputten om erachter te komen of:

  • De damwanden niet uit het slot zijn gelopen.
  • De bodem goed is uitgegraven.
  • De damwanden schoon en ontdaan zijn van grond.
  • De wapening goed is aangebracht voordat het beton kan worden gestort.

Dit doen wij om te weten te komen of de bouwput klaar is om beton in gestort te laten worden.

Een voorbeeld van een bouwput.

Waarom onze drones?

  • Optimaal resultaat
  • Efficiëntie
  • Maximale veiligheid
  • Oriëntatie onderwater

Vaak wordt zo’n bouwput door duikers geïnspecteerd, maar met onze drones heb je een optimaal resultaat. Het is dan ook sneller, efficiënter en het biedt maximale veiligheid. Je kunt met een drone namelijk veel meer details achterhalen. Een duiker gaat eenmaal het water in, en als deze iets over het hoofd ziet (wat natuurlijk menselijk is) kan dat een probleem worden. Met een drone kan je dankzij de camera en de sonar exacte beelden en informatie winnen, en deze altijd terugkijken. De sonar biedt overzicht, en daarmee oriëntatie onderwater, dat is iets wat je met een duiker waarschijnlijk nooit zal bereiken.

Onze sonar

Dankzij onze sonar heb je een volledig overzicht in de bouwkuip. Dit geldt voor alle activiteiten in het water, niet alleen een scan van de bodem. Onderwater is het zicht beperkt tot een of twee meter, maar met een sonar kan je tot veertig meter vooruitkijken. Dit helpt enorm met de oriëntatie in de bouwkuip. Door ook op objecten in en uit te kunnen zoomen is op afstand altijd een goed beeld te verkrijgen van de omgeving!


Heeft u vragen die hier niet behandeld zijn? Of wilt u een gesprek met een van onze experts? Neem dan hier contact op, of volg ons op onze sociale media: Facebook LinkedIn!

 

Overige nieuwsberichten