Hoe zijn onze drone-operators getraind voor de beste inspecties?

14-09-2021

Om voor u de best mogelijke inspecties uit te voeren moet H2O Drones goed opgeleid personeel in dienst hebben die de beste kwaliteit uit de ROVs kan halen! Maar hoe zorgen wij ervoor dat kwaliteit voorop blijft staan? En hoe kan H2O Drones het beste uit het personeel halen? Bij ons leer je verschillende manieren van werken met techniek en alles dat erbij komt kijken!

Ervaring in vakgebied!

Om te beginnen kiezen wij niet alleen enthousiast personeel uit. Het is belangrijk om personeel te werven met een achtergrond in het vakgebied. Dat kan verschillende kanten op zoals:

  • Een achtergrond in de waterbouw
  • Ervaring met (brandweer)duiken
  • Ervaring met ROVs (in de offshore)

Dit is voor ons een belangrijk criteria; je moet weten wat je onderwater zoekt, en hoe dit eruit hoort te zien! Dit maakt het gemakkelijk om afwijkingen op te sporen, zoals mogelijke defecten of schade.

Leren werken met onderwaterdrones en techniek

 

Na het vinden van een geschikte kandidaat is het belangrijk om goed overweg te kunnen met de ROVs! Zoals in een eerder blog te lezen is, leer je dit niet zomaar. Hier gaan een aantal stappen aan vooraf, voordat je écht goed met de drones uit de voeten kan. Met bijvoorbeeld ervaring in de waterbouw is er veel bekend over de assets onderwater, en hoe deze eruit moeten zien. Voor duikers is het gemakkelijker om een route te plannen en precies te weten wat zich onderwater afspeelt. De mensen met eerdere ervaringen met ROVs weten goed hoe ze deze moeten besturen en de manier waarop beelden het beste gemaakt kunnen worden.

Met al deze verschillende ervaringen is het mogelijk om veel kwaliteit te halen uit het materiaal van H2O Drones. Maar ook dan moet er goed geoefend worden!

Werken met de sonar…

De bovenstaande zin zegt in een opslag al genoeg. Het werken met de sonar is en blijft voor bijna iedereen een grote uitdaging. De sonar levert een heel ander beeld dan mensen vaak verwachten, en het kan zeker in de beginfase moeilijk zijn om overzicht te houden.

Ook hier leren wij graag hoe door middel van referentiepunten genavigeerd kan worden. In een volgende stap kan ook geïnspecteerd worden via de sonar, door afwijkingen en opvallende punten hiervan af te kunnen lezen.

Naast vaste objecten moeten ook bewegende beelden goed in beeld gebracht kunnen worden, en in beeld gehouden worden. Zo beweeg je de drone mee met een object, die je op de sonar ziet verschijnen.

Als laatste moet de combinatie tussen de full-HD camera en de sonar geïntegreerd worden. Door het regelmatig over te schakelen tussen de camera en de sonar krijgt u een volledig beeld van de objecten onderwater.

Het verwerken van ruwe informatie naar een rapportage!

Na het verkrijgen van alle beelden komt het belangrijkste nog: het verwerken van alle verkregen informatie.

De informatie moet voor alle betrokken partijen beschikbaar en duidelijk zijn. Vaak gebeurt dit in een rapportage. Zo worden alle beelden geanalyseerd, en worden afwijkingen beschreven.

Deze rapportages kunnen on-site klaargemaakt worden door de operator zelf, en zullen nooit langer dan een uur duren om te maken. Wanneer deze meteen gemaakt worden is nog duidelijk waar op gelet moet worden, en scheelt dit aan alle kanten in werkuren. Doordat de operator zelf de rapportage in elkaar zet is het zeker dat de juiste beelden gebruikt worden, en er niks over het hoofd gezien wordt.

Op deze manier is altijd de beste en meest betrouwbare informatie klaar om naar de klanten en stakeholders te sturen.


Wilt u in contact komen met een van onze operators? Neem dan hier contact met ons op!

Of volg ons op sociale media:

Overige nieuwsberichten