Hoe de onderwaterdrone de prestaties van uw duikteam kan optimaliseren!

27-10-2020

Onderwaterdrones en onderwaterrobots (ROV’s) zijn geschikte en veelzijdige instrumenten die kunnen worden ingezet om commerciële duikers te ontlasten en veiliger te laten werken. Zo kan de onderwaterdrone heel goed helpen bij helpen bij het uitvoeren van inspecties in gesloten ruimten, waaronder tanks, leidingen en inlaatconstructies, maar ook in open water toepassingen, zoals rompinspecties of bergingswerkzaamheden of bodemscans.

Onderwaterdrones en commerciële duikers zijn echt het beste team voor het uitvoeren van onderwatertaken. Door de krachten van zowel duikers als onderwaterdrones te combineren ontstaat er ijzersterk team.

Commerciële duikers spelen een grote rol in alles wat zich onder water afspeelt op het gebied van infrastructuur, ecologie , de maritieme wereld en de bergingsoperaties. Telkens als er iets lekt, neerstort, zinkt of in brand vliegt in de maritieme worden bijvoorbeeld commerciële bergingsteams opgeroepen om problemen te voorkomen en op te lossen. Zonder duikers kunnen incidenten onder water ernstige nadelige gevolgen hebben voor de omliggende ecosystemen en de menselijke gezondheid.

Daarnaast worden heel veel inspecties onder water door commerciële duikers uitgevoerd. Heel veel objecten, lees Assets, staan in het water en moeten periodiek geïnspecteerd worden om grip te krijgen op het assetmanagement proces.  en wat te denken van al die watergebonden assets die onze industrie kent ? Denk aan watertanks voor blusinstallaties, denk de installaties voor die gebuikt worden om ons drinkwater bij ons te brengen, of denk aan kernreactoren waar het koelwatersysteem een belangrijke rol speelt.

Allemaal assets die periodiek gekeurd of geïnspecteerd moeten worden om de veiligheid van de installaties te waarborgen.

Er is dus heel veel werk wat door de duikers moet worden uitgevoerd. Werk helaas maar al te vaak leid tot gevaarlijke situaties waarbij duikers in (levens)gevaar komen. Met de inzet van een onderwaterdrone , onderwaterrobot of ROV  nemen we een belangrijk deel van deze gevaren weg of elimineren wij deze zelfs.

 

Bekijk hier een introductie filmpje van de Revolution!

1. PRE DIVE CHECK – Last minute Risico Analyse (LMRA)

Duiken is altijd gevaarlijk, ongeacht de situatie. De veiligheid van de mens is van het grootste belang in elke missie. Voordat een mens onder water wordt gezet, kan een onderwaterdrone , onderwaterrobot of ROV een veiligheidsonderzoek uitvoeren om er zeker van te zijn dat de omgeving onder water veilig is voor een duiker.

Met behulp van de onderwaterdrone , onderwaterrobot of ROV  wordt de werkomgeving onder water kan nauwkeurig en efficiënt gecontroleerd op risico’s die een gevaar kunnen opleveren voor de beroepsduiker. Met de Last Minute Risico Analyse ( LMRA ) worden risico’s geïdentificeerd. Op basis van identificatie worden beheersmaatregelen genomen om de risico’s weg te nemen zodat de duiker veilig zijn of haar werk kan doen.

Bovendien biedt de LMRA als check vooraf de gebruikers een inschatting van de algemene situatie. Werkzaamheden in moeilijk of onveilig toegankelijke ruimtes kunnen zelfs helemaal door de onderwaterdrone , onderwaterrobot of ROV worden uitgevoerd.  Ook zullen duikers zich beter kunnen oriënteren voordat ze het water in gaan.

Het gehele team binnen de operatie doet haar voordeel met de inzet van de onderwaterdrone , onderwaterrobot of ROV. Dit komt het uiteindelijke project resultaat te goede ! De door DeepTrekker’s accu aangedreven en gemakkelijk inzetbare onderwaterdrone , onderwaterrobot of ROV zijn snel en eenvoudig te gebruiken – en bieden duikteams een betrouwbare manier om de veiligheid van hun missie te waarborgen.

 

2. KOSTEN BEHEERSEN EN VEILIGHEID WAARBORGEN

Een LMRA of pre-check met onderwaterdrone , onderwaterrobot of ROV stelt het duikteam in staat om de komende missie vooraf volledig te onderzoeken en voor te bereiden. Voordat een duiker zelfs maar een teen in het water dompelt, kan de ROV worden ingezet om het te verkennen gebied te identificeren. Door de inzet van de onderwaterdrone , onderwaterrobot of ROV is het duikteam in staat zich adequaat voor te bereiden en te plannen.

Nu risico’s op voorhand worden geïdentificeerd zijn de projectkosten aanzienlijk beter te beheersen en is de veiligheid gewaarborgd !

3. DUIKMONITORING MET EEN ONDERWATERDRONE

Ook tijdens de duik kan de veiligheid van de duiker worden geoptimaliseerd met behulp van een onderwaterdrone , onderwaterrobot of ROV. Door het monitoren van duikers vanaf de bovenzijde kunnen operators de veiligheid en zekerheid van duikers waarborgen. De operator biedt visuele ondersteuning en kan de duiker instrueren Live video-observatie maakt het mogelijk om eventuele problemen onmiddellijk op te vangen met onmiddellijke noodhulp indien nodig. Of het nu gaat om open water of besloten ruimtes, live monitoring is ongelooflijk gunstig voor de veiligheid van het duiken.

4. EVALUATIE NA DE DUIK

Het bedienen van een onderwaterrobot vanaf de bovenzijde maakt het ook mogelijk om de duik nauwkeurig te registreren voor latere beoordeling. Het registreren van onderwaterduikoperaties in 4K UHD levert waarde op voor zowel de duikers als hun klanten.

Commerciële duikbedrijven kunnen de video laten zien aan hun klanten om hun waardevolle en belangrijke werk te demonstreren. Opgenomen video geeft ook een concreet bewijs van het uitgevoerde werk, werk dat anders moeilijk te bewijzen kan zijn. Voeg waarde toe aan uw bedrijf door het leveren van hoogwaardige servicerapporten.

Duikers kunnen ook duiken evalueren om te bepalen waar de werkzaamheden en de efficiëntie kunnen worden verbeterd om hun werkprestaties te maximaliseren. Opgenomen video’s kunnen worden gebruikt voor trainingsdoeleinden bij zowel duikcentra als commerciële duikbedrijven om specifieke duikprocedures voor studenten te demonstreren.

Bedrijven kunnen de opgenomen video’s van de onderwaterdrone ook gebruiken om een historisch overzicht van de duikinhoud te maken voor marketing-, documentatie- en beoordelingsdoeleinden.

Ontdek de DTG3 ROV nu!

Onderwaterdrone- en robots:

Wij van H2o Drones zijn de exclusieve reseller van Deep Trekker in Nederland en België! Wij bieden dus de drones, robots en accessoires aan van Deep Trekker, en bieden daarnaast zelf service en expertise bij u in de buurt.

DeepTrekker heeft twee onderwater ROV-modellen: de DTG3 en de REVOLUTION. De DeepTrekker ROV’s zijn ontworpen voor maximale draagbaarheid en wendbaarheid. Het compacte formaat en de accu aan boord maken het mogelijk om toegang te krijgen tot afgelegen en afgesloten locaties.


Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden die H2O-drones u kan bieden? Neem dan contact op via sociale media: Facebook en LinkedIn

 

 

Overige nieuwsberichten