H2O Drones kan elke uitdaging aan! Ons assortiment voor alle omstandigheden…

12-04-2022

Wij zien altijd verschillende omstandigheden bij het aannemen van klussen. Vaak klopt de opdrachtomschrijving, maar deze kan ook ineens een afwijking hebben, bijvoorbeeld verschillen in waterstanden. Dit kan het moeilijk maken om een inspectie op de juiste manier uit te voeren. Maar dankzij het brede assortiment van H2O Drones, kan elke inspectie uitgevoerd worden!

Het assortiment drones en crawlers van H2O Drones

In de basis kan het assortiment onderverdeeld worden in twee groepen:

  • Drones (ROV’s)
  • Crawlers

Drones (lees onderwaterdrones) kunnen in het water varen en hebben juist water en ruimte nodig voor een goede inspectie!
Crawlers daarentegen zijn juist zeer compact; voor kleine ruimtes die niet altijd vol water hoeven te staan.

Door de grote tegenstellingen in deze producten kan bijna altijd een inspectie worden uitgevoerd! Afmetingen en waterstanden hoeven dus geen probleem voor een inspectie te vormen.

Het assortiment ROV’s van H2O Drones:

In ons assortiment zijn 2 basisproducten onderwaterdrones:

Beginnend bij de Revolution ROV:

De Revolution is een unieke onderwaterdrone. De USP is een roterende draaikop. Waarom is dit zo belangrijk? Door een roterende draaikop hoeft u niet de drone te bewegen om andere beelden te krijgen. De drone kan op eenzelfde plek in het water blijven zweven, terwijl de camera of sonar toch een ander beeld krijgt!

Door integratie met veel verschillende mogelijkheden kan de drone ontzettend veel:

  • DVL: Automatisch tegen stroming vechten en nauwkeurig de gekozen positie en hoogte in het water behouden!
  • Sonar: Altijd zicht, tot op wel 60 meter!
  • Laser: Met de laserpointers kunt u afwijkingen of scheuren precies uitmeten!
  • Diktemeting: Voor het diktemeten van staal, zoals damwanden of scheepsrompen.

En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden zoals GPS, Hydrofoons… Of zoals hieronder: een Caviblaster!

De DTG3:

De DTG3 is een heel ander type drone. Deze is namelijk een stuk compacter en heeft voornamelijk de basisopties van een onderwaterdrone.
De camera kan zich volledig rondwegen in de drone zelf, zonder dat de drone zich beweegt. Deze camera kan goed een vaste hoek aanhouden, ondanks bewegingen of stroming.
Zelf hebben wij hier veel praktische toepassing op gebouwd, zoals wieltjes om over een bodem te glijden, een GoPro aan de zijkant gezet en ook extra lampen op geplaatst!

Het is mogelijk om een sonar op de onderwaterdrone aan te sluiten, en een aantal andere toepassingen om een goede inspectie te kunnen uitvoeren. Doordat deze drone minder mogelijkheden heeft, die niet voor iedereen nodig zijn, is de drone vrij goedkoop om te gebruiken als starter!

 

Het assortiment crawlers van H2O Drones:

Ook het assortiment crawlers bestaat uit twee basismodellen:

Pipe crawlers zijn voornamelijk voor kleine leidingen zoals rioleringen, HWA-leidingen en een droogstaande brugduiker.
Utility crawlers zijn aanpasbaar voor veel verschillende taken, en kunnen met magnetische wielen over metalen oppervlakten rijden of kunnen leidingen schoonmaken met een stofzuigerkop!

Pipe crawlers:

Pipe Crawlers zijn zeer compact, maar hebben toch alles wat nodig is voor een goede inspectie.
Zo zit er standaard een 4k-camera in, is de kabel stevig genoeg om meer dan 80 kilo trekkracht aan te kunnen en is de crawler zelf makkelijk hanteerbaar voor de makkelijkste inspecties.

Er zijn veel verschillende soorten modellen en toepassingen:

  • Robotische arm om alle kanten op te kunnen draaien
  • Zoom-camera om de perfecte details te krijgen
  • Verschillende wielen en rupsbanden voor de ultieme grip!

Pipe crawlers kunnen dus volledig naar eigen hand ingedeeld en opgezet worden, voor het beste resultaat bij elke inspectie!

Utility crawlers:

Utility crawlers kunnen voor veel verschillende inspecties gebruikt worden.
De MAG-editie heeft magnetische wielen en kan daardoor horizontaal op metalen voorwerpen rijden. Dit is handig voor inspecties van metalen damwanden of scheepsrompen. Zo is er altijd een close-up beeld. Ook is er een mogelijkheid om hier een sonar op te bevestigen, voor het geval dat het zicht slecht is, of een inspectie op een lange afstand uitgevoerd moet worden.

De VAC-utility crawler heeft een zuigkop om eigenlijk een leiding te stofzuigen. Zo kan slib van de bodem gezogen worden en is een leiding weer een stuk schoner! Dit is van belang bij groot onderhoud, of kan ingezet worden bij drinkwatertanks. Een crawler kan makkelijk volledig schoon in drinkwater, waar een mens toch altijd een vorm van vervuiling meeneemt.

“Wat is het beste voor een inspectie?”

Dat hangt volledig af van de inspectiedoeleinden en de omstandigheden. Onderwaterdrones en crawlers kunnen elkaar goed aanvullen en kunnen in veel diverse situaties worden ingezet. Ze hebben andere werkvelden en dus ook andere specialiteiten.

Het kan dus zeker een toegevoegde waarde zijn om een drone én een crawler mee te nemen. Zo bent u altijd op elke situatie voorbereid en kunt u elke uitdaging aan!


Om meer te weten over onze producten, of hoe u deze het beste kan inzetten kunt u contact met ons opnemen.
Ook kunt u ons volgen op een van onze sociale media kanalen

Overige nieuwsberichten