één beeld zegt meer dan 1000 woorden…

23-11-2021

We hebben u vaak verteld waartoe onze drones in staat zijn. We proberen ook zo vaak mogelijk foto’s te laten zien. Dit zou u een indruk moeten geven van de praktische toepassingen van de drone.

Deze week, echter, willen wij u andere foto’s laten zien!

We mochten filmen in Burger’s Zoo in Arnhem! De foto’s zijn onbeschrijfelijk en de hele dag was voor ons een fantastisch avontuur. We waren vooral blij dat we in Burger’s Zoo mochten filmen, want Burger’s Zoo staat bekend om haar grote Ocean, ofwel: de aquaria! En natuurlijk zijn dit perfecte omstandigheden voor ons.

U kunt het volledige eerste deel van onze reis op YouTube bekijken. (Deze beelden zijn van de drone afkomstig!)

In dit blog willen we jullie graag een kijkje achter de schermen geven, van ons, en ook een stukje achter de schermen bij Burger’s Zoo

Beelden van het koraalrif

Onze eerste stop was het koraalrif. Van buitenaf is het natuurlijk duidelijk dat het een dierentuin is. Maar de beelden zijn prachtig geworden. Voor de veiligheid hebben we extra drijfschuim aan onze kabel bevestigd, zodat hij rechtop blijft drijven. Zo konden we garanderen dat onze kabel het koraal niet zou kunnen raken.

Het duurde ook even voor we de drone in balans hadden. Doorgaans opereren wij voornamelijk in zoet water, waar de drone neutraal drijft. Voor zout water, moet de drone zwaarder gemaakt worden. Afhankelijk van het zoutgehalte moeten er meer of minder gewichten worden aangebracht, omdat de drone anders elke keer naar de oppervlakte drijft.
Als we terugkijken, was deze moeite het allemaal waard!

 

Beelden van de Roggentunnel

Onze tweede bestemming was de Roggentunnel. Gelukkig was de drone hier al uitgebalanceerd, zodat we meteen konden beginnen met filmen. De roggentunnel had een hele andere verlichting, waardoor de beelden die door de drone zelf zijn gemaakt wat donker zijn. De omgeving zelf was fantastisch, en het leek net alsof we in een film zaten.

 

 

 

Beelden uit de Mangrove

Het laatste deel van onze reis voerde ons naar een nog meer tropische omgeving. In de ‘Mangrove’ hadden we het genoegen de zeekoeien te filmen. Dit was een grotere uitdaging dan de andere twee tanks. De zeekoeien stonden zeer sceptisch tegenover de drone en zwommen liever weg. Toch hebben we een paar beelden van ze kunnen maken. Maar uiteindelijk hebben we ons geconcentreerd op de rest van deze prachtige omgeving, om de zeekoeien wat minder te belasten.

De drone had alle ruimte van de wereld, de drone-operators stonden op een kleine stijger te werken. (Waar ook enthousiaste verzorgers graag mee wilden kijken)

 

Na het werk in de tropische omgeving mochten we onze drone schoonmaken in de ‘robotwasplaats’ van de dierentuin. Wat ook een primeur voor ons was.

Maar ondanks de aanvankelijke moeilijkheden, had de dag niet beter kunnen verlopen voor ons. We hebben zoveel indrukken opgedaan en nog veel meer ideeën verzameld voor toekomstige samenwerkingen.

Wij danken Burger’s Zoo nogmaals voor het feit dat zij de uitdaging aan wilden gaan, om dit met ons te proberen!

Natuurlijk hebben we voor we het zwembad ingingen bij de beheerders nagevraagd of de drone in het water mocht. Zodat er geen dieren gestrest of gewond raken.


Bent u ook op zoek naar een manier om onder water te filmen? Of bent u geïnteresseerd in onze dagelijkse werkzaamheden?

Neem dan hier contact met ons op.

Of volg ons via:

Overige nieuwsberichten