Drones onder water op plekken waar je die niet verwacht!

14-06-2022

Drones onder water worden veelal ingezet om het werk voor duiker makkelijker te maken en voor veiligheidsoverwegingen. Situaties als deze komen vaak voor in rivieren, leidingen en sluizen. Maar ook bij wat minder voor de hand liggende assets kunnen ROV’s worden ingezet. Dit zijn locaties waar je nooit bij stilstaat, of waarvan je de mogelijkheden nog niet wist!

Drones in kerncentrales

Juist in kerncentrales kunnen drones van groot belang zijn. Water waar de onderwaterdrones in kunnen is veelal koelwater, waar diverse assets zich in bevinden. Omdat dit water heet kan zijn, en eventueel straling kan bevatten is het minder gewenst om hier duikers te water te laten. Het is uiteraard wel belangrijk om te kijken of alles bij een kerncentrale nog in orde is, om rampzalige gevolgen te voorkomen!

Zie hier hoe een inspectie in een kerncentrale er uit kan zien!

Water in de voedselindustrie

Ook bij grote fabrieken in de voedselindustrie kan een ROV ingezet worden. Natuurlijk niet zo bij de consumptiegoederen, maar voornamelijk in de koelwaterleidingen en afvoerleidingen van de fabriek. Door hier een ROV in te zetten kan een koelwaterleiding actief blijven, en hoeft de fabriek dus niet stilgelegd worden.

Bluswatertanks- en kelders

Bluswater wordt precies gebruikt waarvoor je het verwacht, brand blussen. Bluswatertanks zitten vaak aangesloten op grote brandkranen of sprinklerinstallaties. Het is niet nodig dat dit water drinkbaar is, maar in de tanks mag geen zand op de bodem liggen. Dit kan voor een cruciale obstructie zorgen in leidingen, en moet uit de tank gehaald worden.

In plaats van de tank leeg te maken en het zand eruit halen is dit ook mogelijk met een zuigrobot! De DT640-VAC kan over de bodem rijden en met een soort stofzuigerkop bezinksel van de bodem halen. Op deze manier is er veel minder waterverlies en kan met een camera in deze zuigrobot direct het resultaat bekeken worden.

Waarom onderwaterdrones?

Drones zijn snel en gemakkelijk inzetbaar, hebben geen veiligheidsvoorschriften nodig en zijn compact. Door de camera- en sonarmogelijkheden is dataverwerking slim en snel.
Met veel mogelijke accessoires is een drone of robot naar wens aan te passen waardoor het elke uitdaging aankan!


Wilt u meer weten over drones, of kijken of deze ook inzetbaar zijn op een plek naar uw keuze? Neem dan hier contact met ons op.

Of volg ons op een van onze sociale media kanalen:

Overige nieuwsberichten