De geschiedenis van H2O Drones! Van nul tot nu….

26-10-2021

Dit jaar viert H2O Drones zijn tweede verjaardag! Ook al zijn we nog niet echt oud; we zijn toch trots op wat we al hebben bereikt.

Zo zijn we nu niet meer een start-up, maar worden we een serieus bedrijf! Het belangrijkste is dat H2O Drones een naam is die langzamerhand steeds meer erkenning en bekendheid krijgt.

Het begin

Voor we u vertellen waar we nu staan, gaan we terug naar het begin…

Twee jaar geleden begon alles traag. Na 30 jaar ervaring in de waterbouw, besloot onze CEO Karst Beens, zijn voormalige bedrijf te verkopen en zich te specialiseren in onderwater drones. De reden hiervoor was dat onderwaterdrones veelzijdig zijn en veel problemen oplossen die zich voordoen in de waterbouw, maar helaas nog niet bekend zijn. Hier gaat het vooral om de veiligheid van de duikers! Onze drones bieden meer voordelen dan veiligheid, maar daar kunt u meer over lezen in dit nieuwsbericht.

Nadat de beslissing werd genomen om ons te specialiseren in ROV’s (remotely-operated vehicles), kwam de opbouw langzaam op gang. De eerste stap was het vinden van de juiste drone. Op dat moment waren er al verschillende modellen op de markt, maar die verschilden sterk in kwaliteit. Na een lange periode van testen en vallen en opstaan werd gekozen voor DeepTrekker. DeepTrekker komt oorspronkelijk uit Canada, een land dat over het algemeen goede producten levert. Maar vooral de sonarintegratie en andere toepassingen hebben ons echt overtuigd. Want vooral in de Nederlandse en Duitse wateren heb je zonder sonar amper zicht.

De samenwerking tussen H2O Drones en DeepTrekker verliep relatief snel en vanaf dat moment kwam er meer vaart in het proces. Destijds hadden we nog maar een klein team, maar de motivatie was hoog. Het team zelf bestond toen uit twee personen die de inspecties en het kantoorwerk deelden. Inmiddels zijn we al met zeven werknemers.

In het begin waren we natuurlijk alleen in Nederland; als thuisland is dit een makkelijke stap om te beginnen. Hier begonnen we al snel samen te werken met Rijkswaterstaat, waar wij uitgenodigd waren voor een tender. De resultaten van de proefvaart waren zeer overtuigend! En zo verspreidde onze naam en onze producten en diensten zo snel als het licht en gingen we samenwerkingen aan met verschillende steden. Onze eerste opdracht vonden we in Keulen, Duitsland, bij Shell. Vanaf dat moment konden we meer klanten vinden in beide landen. Belangrijk voor ons was het overtuigen van de markt van de kwaliteit van de producten en het werken aan naamsbekendheid in Nederland, België en Duitsland.

H2O Drones vandaag de dag.

Zoals reeds vermeld, is ons team gegroeid. In het begin hebben met twee drone-operators in Nederland geïnspecteerd. Nu hebben we twee vaste inspecteurs die actief zijn in Duitsland, België en Nederland. Er blijft zo niet veel tijd over voor kantoorwerk. Daarom is ons team met name op administratief gebied gegroeid. Daarnaast hebben we een nieuw verkoop- en marketingteam en een eigen mediateam. Maar dit is alleen ons vaste team. Omdat we met twee mensen inspecties in drie landen moeten doen, hebben we soms extra ondersteuning nodig. Meestal redden we het zonder, omdat de Duitse en Belgische markt langzaam groeit, maar voor het geval dat hebben we nog freelancers beschikbaar.
Daarnaast hebben we op kantoor vrijwel altijd stagiaires, die ons ondersteunen, en waar wij in kunnen investeren. Er is dan ook altijd de kans om aangenomen te worden; onze sales- en marketingmanagers zijn beiden als stagiair begonnen in het bedrijf. Voor ons is het belangrijk dat medewerkers meegroeien met het bedrijf en ons team is een leuke mix van jong en oud, wat de uitwisseling van informatie voor beide partijen interessant maakt. (We hebben ook altijd plaats voor geïnteresseerde stagiaires!).

Ons sales- en marketingteam opereert in Nederland en Duitsland en houdt zich vooral bezig met het creëren van bekendheid voor onze producten en ons werk. Hier werken we voornamelijk aan via LinkedIn en andere social media kanalen. Allemaal met onze doelen voor ogen.

Maar wat die doelen zijn, vertellen we je volgende week!


Voor meer informatie over ons, neem dan hier contact op!

Of volg ons op een van onze sociale mediakanalen:

Overige nieuwsberichten