De Gasometer: een nieuw ontdekte onderwaterwereld in een gastank!

07-09-2021

De Gasometer – een duikparadijs in een gastank!

In het Landschaftspark in Duisburg is op een oud industrieterrein een heel nieuwe wereld ontstaan. Tijdens het industriële tijdperk in Duitsland was het een van de belangrijkste plaatsen, waar men staal maakte en naar kolen groef. Tegenwoordig is het een groot museum waar bezoekers door het hele park kunnen lopen en zelfs de fabrieken binnen kunnen gaan. Terwijl de meeste delen van de fabrieken er nog net zo uitzien als tientallen jaren geleden en voorzien zijn van de oorspronkelijke machines, is één deel volledig veranderd.

De oude gastank, de Gasometer, is nu gevuld met 21 miljoen liter water en wordt nu gebruikt om te duiken. Er worden privé-duikcursussen gegeven, maar mensen mogen ook een uurtje vrij komen duiken. Bovendien bezoeken de politie en brandweer van de nabijgelegen gebieden de oude gastank om te trainen voor reddingsoperaties.

 

Wat hebben wij zonder duikers gedaan?

Als je het zo bekijkt, is een oude gastank om in te duiken niet zo opwindend. De Gasometer biedt echter meer! Op de bodem van de gastank ligt een mysterieuze wereld die ontdekt kan worden. En die wilden we natuurlijk verkennen met onze drones. Dus pakte wij, als team, onze drones en gingen naar de Gasometer. Niet zeker van wat we zouden vinden, maar enthousiast om de drone voor iets nieuws te gebruiken, naast inspecties. En we werden niet teleurgesteld! Voor ons was het belangrijkste verschil met andere projecten de waterkwaliteit. Omdat we meestal in rivieren en zeeën werken, worden we alleen blootgesteld aan troebel water. In de Gasometer was dat natuurlijk anders, en het was een van de weinige momenten waarop we onze camera echt konden gebruiken.

 

Wat hebben wij zoal ontdekt?

In onze nieuwe YouTube-video krijgt u een overzicht van onze bevindingen. Maar er was nog veel meer!

Van een scheepswrak, tot een oud vliegtuig tot een koe. Alles wat je je maar kunt voorstellen is te vinden op de bodem van de oude gastank. We waren verbaasd door de hele atmosfeer. Van bovenaf, waar wij stonden, kon je de hele tank zien. Die van binnen nog groter lijkt dan van buiten. Bovendien is er nauwelijks verlichting en komt het meeste licht van de open deur, door het donker ontstaat er een ongeëvenaarde sfeer.

 

Deze magische sfeer, is ook onderwater te vinden. We konden met onze drones door een oud vliegtuig zwemmen en elke plek bood een nieuwe en onverwachte verrassing! Een werkelijk duikparadijs, midden op een industrieterrein.

Al met al kunnen we zeggen, dat we dankbaar zijn dat we aan deze unieke ervaring mochten deelnemen!


Wilt u meer informatie over mogelijkheden met drones, of ervaringen die wij gehad hebben? Neem dan hier contact met ons op!

Of volg ons op een van onze sociale media kanalen:

Facebook

LinkedIn

YouTube

Overige nieuwsberichten