Leidingen inspecteer je het beste met een onderwaterdrone (ROV)!

26-01-2021

Uitdagende leidingen

Leidinginspecties zijn tegenwoordig steeds harder nodig. Leidingen kunnen veel verschillende negatieve aspecten bevatten die invloed hebben op het water, afvoer en degelijkheid van constructies. Wij komen de laatste tijd veel leidingen tegen die (bijna) volledig zijn dichtgeslibd, waar veel scheuren in zitten of waar de naden niet goed meer aansluiten. Vaak kan dit niet langer meer en moet hier een grote hersteloperatie worden uitgevoerd of moeten leidingen zelfs vervangen worden! Dit brengt grote kosten met zich mee, kosten die makkelijk voorkomen konden worden.

Inspectie_natte_leidingen-foto Hier zit ook veel slib op de bodem, maar is de pijpleiding verder wel in goede staat.

Wat voor leidingen kunnen wij inspecteren?

Wij inspecteren bijna alle leidingen waar water doorheen loopt! Met een assortiment aan drones kunnen wij altijd de juiste drone uitkiezen voor een inspectie. Door deze afstemming krijgen wij altijd het best mogelijke resultaat uit onze projecten!

Wij inspecteren veel leidingen en buizen met afvoerwater. Dit is voornamelijk hemelwater en slib, waarbij het slib meestal bestaat uit zand, stof en steentjes.

Daarnaast kunnen wij ook door sluizen heen. Deze moeten ook regelmatig geïnspecteerd worden en dat is makkelijker met drones dan met duikers.

Zowel rioleringen als leidingen vol met olie, we komen weinig tegen dat we nog niet gedaan hebben! Wel zijn we altijd benieuwd naar nieuwe uitdagingen die u voor ons in petto heeft.

Inspectie_natte_leidingen-foto2De sonar laat ons nooit in de steek! Wij kunnen altijd onder water kijken.

De beste inspecties voeren wij uit in leidingen van minimaal 500mm in diameter. Hier kunnen wij onze DTG 3 insturen, wat een van onze beste drones is! Kleinere leidingen zijn mogelijk, maar hier moet eerst goed overlegd worden over de mogelijkheden, waar u nu al contact over kan opnemen!

Wat kunnen wij doen?

 • Ultrasone diktemetingen
 • Beschadigingen in kaart brengen
 • Met de sonar in troebel water inspecties uitvoeren
 • Watermonsters nemen met de drone

Voor inspecties is dit genoeg, en kunnen wij in principe alles in kaart brengen. Alle leidingen kunnen dus goed geïnspecteerd worden met onze drones! Naast het inspecteren ontwikkelen wij ons ook, en gaan we steeds meer voor u doen.

Binnenkort kunnen (hopelijk) wij ook:

 • Alles vastleggen in 3D-modellen
 • Slib verwijderen
 • Reparaties uitvoeren

Wat hebben wij te bieden?

Wij bieden verschillende drones aan die dergelijke inspecties aankunnen! Dit kan u helemaal zelf doen, waardoor u altijd de volledige controle hebt over budget, tijdsbepalingen en beelden! Bij regelmatig gebruik raden wij u dan ook aan om een drone te kopen, wat op lange termijn een goede investering is. Ook is dit dan ook goedkoper dan constant blijven huren.

Wilt u een eenmalige inspectie doen? Of een inspectie door professionals laten doen? Dan kunt u ons gemakkelijk inhuren en voeren wij de inspectie voor u uit! Deze verschillende opties kunnen wij u hierbij bieden:

 • Kwaliteitsinspectie met het gewenste resultaat
 • Sonar en camerabeelden, juist gemonteerd en gebruiksvriendelijk gemaakt.
 • Advies over mogelijke vervolgstappen
 • 3D-modellen van leidingen en sluizen

Wat hebben wij al gedaan?

Wij hebben voor diverse bedrijven en organisaties al flinke klussen uitgevoerd. Zo werken wij op regelmatige basis samen met Rijkswaterstaat waar wij grote opdrachten voor hebben uitgevoerd. Ook hebben wij veel pijpleidingen geïnspecteerd bij Shell Rheinland, de grootste raffinaderij van Duitsland! Wij zijn vaste leverancier van RPS en daarnaast werken we ook nog eens samen met diverse kleinere organisaties m.bt. ontwikkelingen en inspecties!

Wij zijn dus zeer actief geweest voor grote en kleine bedrijven op verschillende vlakken, en blijven ons ontwikkelen om de beste resultaten mee te kunnen geven. Graag willen wij u er ook als klant bij, en kunnen wij laten zien wat wij voor u kunnen betekenen, en waar wij toe in staat zijn!


Volg ons op Facebook en LinkedIn om altijd op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen!

Overige nieuwsberichten