Kostenbesparing door een onderwaterdrone te kopen!

29-06-2021

Het zijn voor veel bedrijven zware tijden. In de COVID-19 periode is er vaak minder werk te vinden, zijn mensen minder bereid om demonstraties bij te wonen en zijn er over het algemeen minder investeringen. Dit maakt het vaak moeilijker om het hoofd boven water te houden. Maar wat als een investering juist veel geld kan besparen of opleveren? Is het de moeite waard om reserves in te zetten om kosten op lange termijn te besparen? Zie hier of een onderwaterdrone kopen ook echt kan belonen!

Kosten assetmanagement zonder inspecties

Assets moeten regelmatig geïnspecteerd worden om grootschalig onderhoud te voorkomen, en snel kleine problemen aan te pakken. Vaak is ook vanuit de overheid gereguleerd dat assets periodiek geïnspecteerd moeten worden (om de 10-25 jaar).

Om kosten te besparen kan het zijn dat een asset zoals een brugduiker een jaar niet geïnspecteerd wordt. Daardoor zijn de kosten in dat jaar lager, maar kan dit op de lange termijn problemen opleveren!

Juist de grote kostenposten moeten in onzekere tijden voorkomen worden, en dus kan de focus gelegd worden op klein preventief onderzoek om dit te voorkomen!

Kosten traditionele inspecties

Traditionele inspecties worden uitgevoerd met duikers, door ingenieursbureaus. U kunt deze onafhankelijke partij inhuren om de asset te inspecteren.

De kosten van inhuren zijn vaak geregeld voor een vaste prijs per dag, of een vaste prijs voor de totale dienst.

Inhuren betekent lage kosten, maar dit zijn kosten die regelmatig gevraagd worden. Zeker op de korte termijn zal dit een oplossing zijn om hoge kosten te voorkomen, maar is dit ook iets voor de lange termijn?

 

Kosten inspecties met een onderwaterdrone

Een onderwaterdrone kunt u in tegenstelling tot een duikteam ook kopen!

Een ROV kopen is natuurlijk een eenmalige kostenpost, die hoger ligt dan het inhuren van een team. Maar op de lange termijn kan dit zeker kosten besparen.

Wanneer u een onderwaterdrone koopt mét sonar, is dit bij ons afgerond €60.000. Dit is een flinke investering, maar wel een investering die u binnen een aantal inspecties al terug heeft!

Een duikteam kost eigenlijk altijd minimaal €2.500, en op basis van een simpele berekening heeft u binnen 25 inspecties uw ROV al terugverdiend!

Kosten van uw personeel is altijd lager dan het inhuren van externen, dus dit kan echt een goede optie zijn om de kosten op lange termijn laag te houden. Ook levert een drone extra toepassingsmogelijkheden op, wat een onderscheidend vermogen kan zijn ten opzichte van concurrenten.

Als u dus regelmatig moet inspecteren, kan het slim zijn om expertise uw bedrijf binnen te halen! Dit bespaart op lange termijn écht geld, iets dat voor elk bedrijf van belang is!

 

Een onderwaterdrone huren

Mocht deze eenmalige investering niet binnen het budget passen, is dat geen probleem! Om ook de kleinere budgetten, of de bedrijven die niet zo vaak hoeven te inspecteren, te helpen bieden wij ook onze diensten aan.

Dit houdt in dat u onze drone kunt huren. Maar, een geavanceerde drone, met sonar, kan soms lastig zijn om in gebruik te nemen.

Daarom bieden wij bij elke inspectie onze drone-experts in! Dit zijn altijd inspecteurs met een achtergrond in de waterbouw, inspecties onderwater of met een duikachtergrond! Zo weten zij altijd wat ze moeten zoeken, en hoe ze te werk moeten gaan.

Dit bespaart u ook veel tijd, wij nemen u namelijk al het werk uit handen. Dit betekent niet dat u geen controle heeft! U mag namelijk zelf meekijken, en bepaalde aspecten beter belichten of bijsturen. De rapportage kan volledig door ons team verzorgd worden, of de data kan aan u overgedragen worden.

ROV’s kunnen het beste datagericht werken!

Een onderwaterdrone heeft controle onderwater door vele instrumenten die toegepast kunnen worden. Doordat u altijd vanaf de kant kan meekijken met de beelden die onderwater gemaakt worden heeft u volledige controle! De beelden die u maakt worden ook opgeslagen zodat deze altijd later weer bekeken kunnen worden. Zowel de beelden van de camera, als die van de sonar zijn terug te kijken!

Zo is op de tast werken niet meer nodig! Met een camera én sonar kunt u altijd onderwater kijken en datagericht werken. Dit geeft het beste resultaat voor rapportages en onderhoudsplanningen.

De data kan dus altijd worden teruggekeken, en het is mogelijk om via sensoren jaarlijks op precies dezelfde plekken te inspecteren. Zo kunt u uw positie in het water live bekijken, en precies overlappen met een voorgaande inspectie. Dit geeft de beste resultaten weer m.b.t. slijtage en mogelijke schadeposten.

 

De opgeslagen data kan in veel programma’s worden gebruikt. Zo kunnen de sonarbeelden in een programma worden opgeslagen, bekeken en kunnen afwijkingen worden opgemeten. Dit geeft precies weer wat de omvang van een probleem is, en zo kan een plan worden geschreven om dit probleem op te lossen. (In de foto ziet u een sonarbeeld van een van onze inspecties, met een rechte lijn om een afwijking goed in beeld te krijgen!)

 

 

 

 

 

 

Zo kunt u dus altijd terugvallen op betrouwbare data, en op lange termijn echt kosten besparen! Investeren doet u namelijk voor de toekomst, en de toekomst kunt u snel in huis halen met onderwaterdrones!


Heeft u vragen over de mogelijkheden van een ROV in uw vakgebied, of wilt u meer weten over het kostenplaatje? Neem dan contact met ons op! Om te zien hoe wij werken met onderwaterdrones, kunt u ons op sociale media volgen!

Overige nieuwsberichten