Inspectie natte leidingen

14-07-2020

Inmiddels hebben wij binnen diverse projecten ervaringen mogen opdoen bij het inspecteren van natte leidingen.

Om de leidingen te inspecteren hoeft deze niet te worden droog gepompt en kan het productieproces in veel voorkomende gevallen onverminderd doorgaan.

Met onze kleinste onderwaterdrones kunnen wij ons bewegen in leidingen vanaf 250 mm. Met de onderwaterdrone hebben wij in de leiding een bereik tot maximaal 900 meter.

De onderwaterdrone zoekt zijn weg door de hele pijpleiding en legt de inspectie vast op video. Als het zicht slecht is, gebruiken we de sonar, die een prachtig beeld oplevert. Indien met de sonar of de camera schade wordt vastgesteld, kan deze direct worden gemeten met de laser die aan de drone is bevestigd. Hierdoor kan een meer gerichte reparatie worden uitgevoerd.

De beelden zijn tijdens de inspectie live te volgen op de controller.

Het heeft echter een beperkte schermruimte. Daarom nemen wij tijdens controles altijd extra schermen mee. Op deze manier kunnen de beelden door meerdere klanten tegelijk live gevolgd worden.

Veelal geven onze opdrachtgevers zelf dan nog aan op welke beelden zij prijs stellen zodat wij ons daarop kunnen focussen.

De onderwaterdrones kunnen ook standaard worden uitgevoerd met sensoren om waterkwaliteit te meten tijdens de inspecties.

Overige nieuwsberichten