De Photon: waarvoor is deze ROV geschikt?

21-11-2023

Dat de nieuwste ROV van Deep Trekker compact is, is direct te zien. De Photon kan op de meest krappe plekken komen en is daarbij ook zeer wendbaar. Sonar heeft deze onderwaterdrone nog niet, maar dat is in ontwikkeling. Dus waarvoor kan de Photon het beste gebruikt worden? In deze blog bespreken we waar de Photon het verschil kan maken.

In de meeste omstandigheden kunnen wij onderwater inspecteren. Vaak stellen we één eis waaraan moet worden voldaan. Dat is de afmeting van de asset. Zelfs water is niet een vereiste; dan gebruiken we onze crawlers. Maar als we bijvoorbeeld een leiding in moeten via een put moet de ROV wel door de putopening en leiding passen. Bij de Photon hoeft je daar amper over na te denken dankzij het mini-formaat. Je kunt ook optimaal genieten van alle add-ons waarover de Photon beschikt. Met add-ons bedoelen we extra functies die op de ROV kunnen worden gemonteerd. Denk aan sonar, een grijper, een diktemeter, etc.

Ook het gewicht speelt een grote rol bij de inzetbaarheid van deze kleine ROV. Als je een bluswatertank op moet klimmen of op een deinend schip staat, is een lomp gewicht ver van prettig en veilig. Tien evenwichtige kilo’s zijn dan te overzien. Om nu een beeld te krijgen hebben hieronder een overzichtelijke afbeelding van de Photon. Zo kun je zien hoe compact de drone nu is voor wat hij kan.

De Photon op schaal

Beste maat aan boord
Door de grootte van de Photon, is deze makkelijk op te bergen en in te zetten. En hij kan tegen een stootje vanwege het koolstofvezelmateriaal waaruit de onderwaterdrone grotendeels bestaat. In ruige omstandigheden, zoals op een schip, voelt deze ROV zich goed thuis. Niet alleen omdat het weinig ruimte in neemt en mobiel is, maar ook omdat je op deze manier geld bespaard en meer kennis opdoet van je schip.

Wil je het vlak van een schip onderzoeken of andere mogelijke schade? Dan ga je naar de droogdok. Je schip moet uit het water wat veel tijd, geld en energie kost. Maar de Photon zwemt na een kleine plons zo onder je schip door en onderzoekt de status van je schip. Droog vanaf de kant kun je live in 4K zien hoe je schip eraan toe is. Gemakkelijk, snel en effectief. Dat wil toch iedere schipper?

Kijk hieronder hoe wij schepen inspecteren en welk beeld je kan verwachten:

De Photon neemt de leiding
ROV’s veroveren al een tijdje de wereld van onderwaterinspecties door de ongeëvenaarde resultaten die zij behalen. De Photon gaat hieraan ook een bijdrage leveren en zal bij leidingwerken al helemaal een revolutie ontketenen. Het makkelijke besturingssysteem zorgt ervoor dat bijna iedereen zelf een leiding kan inspecteren. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een korte training en natuurlijk een ROV.

Dat geldt ook voor de drinkwaterindustrie en bluswatertanks! Ook deze sectoren zullen amper ontkomen aan de effectiviteit van ROV’s, met de Photon in het bijzonder. 4K-Beelden van een asset op iedere moment dat je dat wil, is de toekomst voor een veilige industrie. Even snel te water en je hebt direct de laatste informatie en mogelijke risico’s genoteerd. Zo’n quickscan kan bakken met geld schelen en onverwachte problemen. Ook drinkwaterkelders zijn geen enkel probleem! Zolang het water niet helemaal vertroebeld is door modder of andere deeltjes kan de Photon zijn werk verrichten.

Benieuwd hoe de binnenkant van een bluswatertank eruit ziet als je deze met een ROV vastlegt? Bekijk het hier:

Nieuwste aanwinst, maar zeker niet de laatste
Als veranderaar van het inspectielandschap zijn wij een grote voorstander van innovatie en ontwikkeling. We blijven daarom doorgaan met het bedenken van nieuwe ideeën, ontwerpen en innovaties. Met deze manier van inspecteren worden industrieën en sectoren veiliger. Daar bovenop drukken we de kosten in onderhoud en creëren we meer ruimte voor monitoring.


Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog? We helpen je graag met je vraag! Neem hier contact met ons op of volg ons op een van onze sociale media kanalen:

Overige nieuwsberichten