De Photon: klein, krachtig en compact

07-05-2024

De nieuwste Remotely Operated Vehichle (ROV) van Deep Trekker is een feit. De Photon ROV is klein, compact en krachtig. Het is een bundeling van alle goede eigenschappen van zijn voorgangers. Dat maakt deze onderwaterdrone perfect voor snelle klussen op moeilijk bereikbare plekken. Gewapend met een 4K-camera en de optie om de drone uit te rusten met verschillende add-ons, maakt deze ROV perfect geschikt voor bijvoorbeeld reinwaterinspecties, scheepsinspecties, bluswatertankinspecties en nog veel meer.

Deze zeer compacte ROV is de allernieuwste ROV die Deep Trekker heeft ontwikkeld. Dit Canadese bedrijf is een van de markleiders als het gaat om ROV’s. Hun technologie en innovaties lopen ver voor op de markt. Hun missie is het bieden van de juiste onderwaterrobot, voor iedere situatie. De Photon zorgt voor nog meer mogelijkheden bij onderwaterinspecties.


In vogelvlucht de nieuw Photon ROV.

Beste van beide werelden
De Photon lijkt in een eerste oogopslag als een samenvoeging van de Revolution ROV en de DTG3 ROV. Het uiterlijk leent de Photon van de grotere Revolution en de wendbaarheid van de DTG3. Maar zit meer achter het ontwerp van deze compacte en robuuste ROV dan je denkt.

De DTG3 is zeer snel, maar minder wendbaar doordat deze onderwaterrobot maar drie thrusters heeft. De grotere ROV’s zijn ook stabieler dan de DTG3, maar kunnen niet door het formaat op de plekken komen waar de kleinere DTG3 wel kan komen.

Van links naar rechts: de Photon, de DTG3 en de Revolution.

De Revolution is erg stabiel dankzij de vele thrusters. Twee bovenop, twee voorop en twee achterop. Deze zes thrusters in totaal zorgt voor een ongeëvenaarde stabiliteit en snelheid. Een nadeel is alleen het formaat. Het grotere formaat zorgt wel voor een gigantisch scala aan add-ons om de ROV zo optimaal mogelijk uit te rusten voor inspecties.

Niet te vergeten: de Photon beschikt over een 4K-camera. Daarmee kan de drone alles haarscherp vastleggen. Een vereiste is dan wel nodig, namelijk helder water. Het inspecteren van drinkwaterkelders is dan perfect te doen met de Photon. Het is, net zoals bij de andere ROV’s, ook bmogelijk de drone uit te rusten met add-ons, zodat je met het juiste high-tech materieel een inspectie helemaal naar je hand kan zetten. Denk hierbij aan een diktemeter, grijper, laserscaler en meer. Hierover wordt binnenkort meer bekendgemaakt.

De rechterhand voor snelle operaties
De Photon is hiervan de perfecte combinatie. Met de zes thrusters beweegt de zeer compacte ROV zowel verticaal als horizontaal onderwater, net zoals de Revolution. Nog geen tien kilo weegt de Photon en met een afmeting van L: 480,6 mm, B: 333,2 mm en H:228 kan deze bijna iedere leiding met gemak betreden. Het is tot nu toe de kleinste zwemmende onderwaterdrone van Deep Trekker. De kabel heeft een bereik van 300 meter, dus genoeg ruimte om lange leidingen of brede schepen te inspecteren.

Hieronder nog een overzicht van de ROV’s die wij aanbieden:

Het allergrootse voordeel
Dan hebben we nog niet het allergrootste voordeel genoemd van de Photon. De inzetbaarheid van de drone is makkelijk en snel. Geen gezeul met een loodzware koffer, maar een makkelijk te verplaatsen totaalpakket. Ook bij deze ROV zit een Pelican Case, maar gelukkig niet het gewicht van bijvoorbeeld een Revolution.

Na het gewicht, grootte, wenbaarheid en praktische toepassing te hebben besproken, is daar dan toch de hamvraag: hoeveel kost zo’n onderwaterrobot zoals de Photon nu eigenlijk? Daar zit misschien wel het allergrootste voordeel, vooral als je een niet al te groot bedrag wilt spenderen. De Photon is goedkoper dan de Revolution en de PIVOT ROV. Er zitten misschien niet zoveel add-ons op als de andere twee duurdere ROV’s, maar in vergelijking met de DTG3 is de Photon wendbaarder en sterker.


De Photon is te reserveren, maar nog beperkt beschikbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op onze socials!

Overige nieuwsberichten