Filter op categorie

Grijpers en monsterafnames

Monsterafname-sediment

Monsterafname sediment

Ook onderwater kun je sediment mee naar boven nemen. Door het eenvoudig in de kleine monsterafname-set te verzamelen, kan je uitvoerig onderzoeken op het droge. Bodemonderzoek kan nu veilig en snel worden gedaan met een ROV.

monsternamebekers

Watermonsterbeker

Wil je waterkwaliteit meten? Met de deze bekers kan dat simpel en snel. Op elke diepte kun je de bekers openen om water tijdelijk op te slaan. Hierna is het water testen zo gebeurd.

snij-toepassing

Snijtoepassing

Wanneer je in en rond objecten onderwater werkt, kan het handig zijn om een mes op zak te hebben! Als het noodzakelijk is om vislijnen of touwen los te maken, is dit het ideale hulpmiddel. Ook kunnen duikers in nood snel losgemaakt worden van planten of lijnen.

Inschuifbare grijper

Met de inschuifbare grijper is het mogelijk om verschillende objecten vastpakken zonder schade toe te brengen aan het object. Door deze voorop de drone te zetten, heb je altijd goed zicht op wat je vastpakt en kun je objecten van de bodem halen.

Sonar, camera en positionering

dvl

DVL

De DVL (Doppler Velocity Logger) helpt om een gekozen positie vast te houden. Met deze toevoeging kan makkelijker in stromingen worden gewerkt en kunnen gekozen diepten worden behouden. Dat draagt bij aan optimaal zicht in de inspectie.

USBL

De USBL zorgt voor een duidelijke plaatsbepaling onderwater. Via geluidsgolven komt de relatieve positie van de drone in beeld. Naast de huidige plaatsbepaling is het ook mogelijk om de afgelegde route bij te houden. Ideaal voor inspecties in havens of op grote meren.

sonar_onderwaterdrone

Sonar:

Sonar biedt zicht in troebel of donker water. Als een duiker of drones een drone met de camera niets meer ziet, is de sonar een ideale uitkomst. Dankzij de sonar is het zicht tot wel veertig meter en kunnen scheuren en objecten snel worden gevonden.

camera_onderwaterdrone

4K-camera

De 4K UHD-camera’s van Deep Trekker zijn mogelijk op al onze drones. Dit kan door de standaard camera in de drone te upgraden naar 4k- ultra hd, óf een externe 4k-camera te bevestigen aan de drone.

Overige toepassingen

Go-Pro standaard

Go-Pro statief

Met de Go-Pro statief is het mogelijk om op de zijkant van de drone een extra Go-Pro camera plaatsen. Dan heb je een extra paar ogen onderwater en kan vooraf worden bepaald naar welke kant de camera kijkt. Dit kan inspecties sneller laten verlopen en kun je ook zicht bovenwater creëren.

Extra-kabellengte

Extra kabellengte:

Wanneer je niet weet hoe groot de afstand is die bij een inspectie afgelegd moet worden of als je altijd genoeg opties wilt hebben voor de uitbreiding van inspecties, is dit het ideale hulpmiddel. Door de extra kabellengte is er altijd genoeg afstand die je kunt afleggen. Van honderd tot en met zevenhonderd meter!

Grijphaak

Grijphaak

Voor inspecties van bijvoorbeeld een brug is een grijphaak ideaal. Het aanhangsel aan de bovenkant van de drone kan hiermee worden vastgepakt. Hieraan kun je de drone snel en met minder beschadigingen uit het water hijsen.

reserve-batterijen

Reservebatterijen

Onze batterijen gaan afhankelijk van het model twee tot acht uur mee. Is dit voor een lange inspectie niet genoeg? Geen probleem! Als je standaard de reservebatterijen meeneemt, kun je de hele dag door inspecteren. Tijdens gebruik van de reservebatterijen, kunnen de standaardbatterijen opladen.

Sensoren en metingen

Zuurstofmeter

Zuurstofmeter

Overal een zuurstofgraad onderwater nauwkeurig te meten? Dat kan! Met de zuurstofmeter weet je direct wat de algemene zuurstofgraad is. Ook bij machines kunnen afwijkingen in het water worden opgespoord bij machines. Een locatie waar een waterkanaal uitkomt, kan hiermee ook worden geïnspecteerd op afwijkingen.

Diktemeter

Diktemeting

Een accurate diktemetingen van metalen objecten zonder water weg te moeten pompen? Met de Cygnus diktemeter kunnen onderwater live diktemetingen worden gedaan zonder werk stil te leggen. De metingen zijn tot op 0.1 mm nauwkeurig bij onder andere scheepsrompen en damwanden.

Hydrofoon

Hydrofoon

Weten wat er onderwater in de omgeving gebeurt? Dan is de hydrofoon het ideale hulpmiddel! De hydrofoon kan geluiden van boten, dieren en planten horen. Met de hydrofoon heb je ogen én oren onderwater.

Waterkwaliteitmeter

Waterkwaliteitsmeter

Door de waterkwaliteit te meten, ben je altijd op de hoogte van de omstandigheden. Met de optie om tot wel vier verschillende sensoren tegelijk te gebruiken, kan op diverse vlakken de volledige waterkwaliteit worden gemeten.

Crawlers

Achteruitkijkcamera

Ga je de hoek om of zijn er obstakels in leidingen en ben je bezorgd om je kabel? Rust je crawler uit met een achteruitkijkcamera die de kabel in de gaten houdt of om beter zicht te krijgen wanneer je rond obstakels navigeert.

sonar-camera-positionering

Sonar

Sonar biedt zicht in troebel of donker water. Als een duiker of drones een drone met de camera niets meer ziet, is de sonar een ideale uitkomst. Dankzij de sonar is het zicht tot wel veertig meter en kunnen scheuren en objecten snel worden gevonden.

Stofzuigerkop

Slib op de bodem van water opslagtanks of -leidingen verwijderen, zonder duikers in te zetten of de tank leeg te laten lopen? Sluit een stofzuigerkop aan op de DT640 Crawler. Met een slang en pomp kunnen tanks op afstand worden gereinigd.

Wielen

Een set van vier rubberen of korrel-wielsets vergroten het bereik en de kracht die gebruikt kan worden door de crawler. Ook kan een rupsbanden set gebruikt worden om makkelijker door slib en puin te rijden. Wat past het beste bij jouw uitdaging?